Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma 8 tygodni

Jak nauczyc 2 mies dziecko zasypiania po kapieli o godz 21.00?

Polecane posty

Gość ma 8 tygodni

On wtedy jest najbardziej skory do zabawy i nie chce spac, jak klade do lozka , to zaraz placze

Gość ma 8 tygodni
??

Gość ma 8 tygodni
podmosze

Gość plleeple
nie pociesze cie zbytnio bo u nas to trwalo dosc dlugo.maly od urodzenia nie zasy[ial wczesniej niz 22-23,a czasem pozniej.zdarzalo sie ze zasnal 20-21 ale wtedy zawsze za jakas godzine, dwie budzil sie gotowy do zycia.Wiec wolaalm go przetrzymac dluzej a nie siezdiec z nim np do 1 w nocy. Za to teraz, ma 8 m-cy zasypia kolo 21, czaem wczesniej, czasem ciut poznej,ale sam sie jakos tak przestawil.Zycze cierpliwosci:)

moja córa zaczeła przesypiać całe noce od kiedy karmiłam tylko mm miała 6 tygodni oczywiście codzienna kąpiel butelka i łóżeczko i śpi do teraz całe noce a ma 4,5 miesiąca nie zwracałam na początku uwagi że troche marudzi ale już się nauczyła że kąpiel+butla=spanko:) skoro marudzi twój maluszek to może nie dojadł się?? jest mu za gorąco?? nie bierz na ręce jak troche marudzi a wiesz że jest najedzony przewinięty a zaraz uśnie:) powodzenia

Mój budzi się jakiś czas przed kąpielą i właśnie po kąpieli jest najbardziej aktywny. Czasami się zdrzemnie, ale generalnie zasypia koło północy. Nauczył się tego w ciąży :) A kąpiel u nas wcześniej, ok. 19:30. Nic z tym nie robię, pobawi się, pomęczy i będzie lepiej spał. Pilnuję tylko żeby przed zaśnięciem miał zmienioną pieluchę, był najedzony i wyciszył się po zabawie. Jak śpi porządnie w nocy to pozwalaj mu zasnąć o której lubi. Ja tam się cieszę że synek śpi czasem do 8 czy 9 rano i wystarczy, uznaję noc za przespaną.

Gość mmmmmmmmmmmmmm
spróbuj wcześniej kąpać - moj koło 20 miał to samo a zaczęłam kąpać 18:30 i super usypia - śpi do 6 rano i raz je w nocy

Gość Poniedziałkowa N
Jak dziecko spi tuż przedkapielą to potem może nie chcieć zasnąć. Spróbuj przesunąć spanie tak, aby bezpośrednio przed kąpielą była zabawa itd., wtedy dużo większe szanse na spokojną noc.

Gość alaaa ma kotaaaa
mój od samego początku zasypia po kapieli ...kąpiel między 19-20 później butelka i sen. Rytuał zawsze ten sam , kapiel w tym samym miejscu, zasypianie też tylko w sypialni lekko zaciemnionej (jak świeci ostro słonko)

Gość hhhnie
nie kapie sie codziennie tak malych dzieci bo mu zmywasz bariere ochronna ja kapie co 2 dni i mam 2 dzieci spia bez problemu od 21-22 do 8 jeden ma pol roku drugi 2i pol

Moja Gabi sama się nauczyła 2 tygodnie temu (teraz ma 3 msc) kąpiemy ją tak mniej więcej o 20.00 potem karmienie (w ciągu dnia ciągnie cyca szybko, czasami opróżnia pierś w 5 minut) a po karmieniu wisi na cycu nawet 40 minut, oczywiście połowa tego czasu to ona spi i sobie cycka :) tym sposobem zasypia mocno, przesypia w nocy 6-8 godzin, budzi się na cyca i dalej śpi do rana. Nie uczyłam jej tego, samo tak wyszło ku naszej radości :)

Jeszcze jedno. W ciągu dnia zachowujemy się tak jak do tej pory jak jej nie było, telewizor włączony, my rozmawiamy normalnie, jacyś goście, nikt nie mówi cicho, okno otwarte dzieciaki pod blokiem wariują, ona czuje, że jest dzień, że to czas zabaw, gugania, podczas drzemek w ciągu dnia nie przeszkadza jej nic - kompletnie nic, można krzyczeć a ona i tak będzie spała hehe za to po kąpieli, jest przyciemnione światło, jest cicho, ciemno.. to czas na odpoczynek i sen.