Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie o odstawienie

pytanie o odstawienie

Polecane posty

Zastanawiam się czy nie odstawić tabletek antykoncepcyjnych, bo wiem, ze co jakiś czas należy zrobić przerwę. Moja ginekolog powiedziała, ze powinnam to zrobić jeszcze w tym roku. Mam do was takie pytania: 1. Kiedy będę znowu plodna? 2. Czy zajście w ciążę w okresie regulowania się poziomu hormonów będzie niebezpieczne dla płodu? 3. Ile powinien regulować się organizm po ostawieniu? Chodzi mi i o poziom hormonów i regularność cykli. Dlaczego nie zapytałam o to pani ginekolog? Ona zasugerowała mi takie rozwiązanie i kilka dni później doszłam do wniosku, ze może faktycznie po urlopie je ostawie.

ja odstawilam w lpicu 2010, do tej pory nie mam ustawionych hormonow. plodna będziesz w sumie od razu po @ jak przy normalnym cyklu. niektore kobiety zachodzą w ciąże w 1 m-cu po odstawieniu (istnieje szansa na ciąże mnogą) a zagrożenie dla płodu, ja osobiście nie słyszałam, ale lekarze polecaja odczekanie 3-6 mcy od odstawienia na poczęcie dziecka.

No tak, słyszałam właśnie, że minimum 3 miesiące. Jeżeli wpadnę to problemu nie będzie, bo mam stałego partnera i planujemy dzieciątko, ale po mojej obronie mgr, czyli za rok najwcześniej. Jaka jest szansa, ze zajdę w ciążę używając prezerwatyw? Myślałam o stosowaniu ich tylko podczas dni plodnych, ale nie wiadomo kiedy będę je mieć przecież :)

no wlasnie, nie wiadomo kiedy bedziesz je miec dopoki organizm sie nie wyreguluje po anty a moze byc i tak ze jakakolwiek zmiana, stres niewyspanie, przesunie Ci owulacje i co wtedy? ja bym sie zabezpieczala caly czas jesli nie chcialabym dziecka.

Nigdy nie miałam regularnych cykli. No dobrze, ale skoro odstawię tabletki to jedyną opcją w miarę skuteczną są prezerwatywy czy coś innego może też?

czy to jest w 100% skuteczne - nie, ale napewno szanse sa o wiele mniejsze na zajscie w ciaze niz celowanie w dni plodne i stosowanie ich wlasnie tylko w te dni :) nie martw sie odstawiaj. co ma byc to bedzie:)

W sumie też fakt :) Boję się tylko, ze zajdę w ciążę jakoś szybko, a jeszcze organizm nie będzie wyregulowany i że może mieć to jakieś konsekwencje.

To oznacza, że od lipca zeszłego roku starasz się o dziecko i nic?

Efekt zażywania tabletek anty?

nie, przy braniu tabletek nie widzisz problemow. wszystko super co 28 dni @, a jak odstawisz to widzisz - tu za duza prolaktyna, obniza, kolejne badanie za maly progesteron i łykasz jak głupia progesteron. właśnie na tym etapie jestem.

Współczuje... Chyba nikt nie myśli o konsekwencjach, gdy zaczyna brać tabletki.

ja na tabletki winy nie zwalalam bo nikt nie udowodnil ze maja zły wpływ w okresie pozniejszym. po prostu mydla oczy ze jest ok bo organizm sam nie pracuje tylko wszystko jest na wywolanie. taki moj urok jak widac, nic tylko czekac na lepsze dni.