Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Witam Panie :D Od tamtej środy - czyli dziś będę brała 7 tabletkę biorę Kontracept. Zaczęłam je brać pierwszego dnia okresu. Na ulotce pisze, że jeśli tabletkę wezmę 1 dnia okresu to już od tej pierwszej tabletki jestem zabezpieczona. Na forach takich powiedzmy bardziej medycznych też podana jest taka informacja. Jedna na samosiach itp. kobiety piszą, że lekarz im mówił, że nawet jak wezmą tabletkę 1 dnia okresu to na dobrą sprawę są zabezpieczone dopiero od następnego blistra !! W najlepszym wypadku po 14 dniach przyjmowania tabletek :O I przyznam, że trochę spanikowałam, bo wczoraj ( 6 tabletka ) już kochałam się z chłopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia z tym, że nie kończył w środku. A tu nagle takie rewelacje w internecie znajduje ... :O Dodam tylko, że tabletki biorę idealnie co do minuty wręcz To jak to jest ? Jestem zabezpieczona od tej pierwszej tabletki ? Stosuje któraś z Was kontracept ? Jak było w Waszym wypadku ze współżyciem ?

Sugeruj się ulotką, a nie tym, co dziewczyny na forum piszą. Skoro w ulotce jest zawarta informacja, że jest się zabezpieczonym już po 1 tabletce, to nie ma szansy, żeby to sobie wymyślili. Ja w tym momencie również biorę Kontracept, z tym, że ja z Cilestu przeszłam właśnie na te tabletki i zaczęłam je brać w 5 dniu cyklu.

Dzięki :D no samosia.. raczej mało wiarygodne źródlo :P ale jak przeczytałam, że później niż od 1 tabletki to pobladłam:D

Gość PAULIS1999990
Zarówno w ulotce jak i na wizycie Pani ginekolog powiedziała ,że jestem zabezpieczona od 1 tabletki więc wątpię ,żeby mogło być inaczej . Skoro je bierzemy to po to są ,żeby facet kończył w środku i nie masz się co bać. Super uczucie bezgranicznej miłości i mega zaufania z obu stron.

Słuchajcie dziewczyny Tak sobie czytam i w wielu źródłach jest napisane, że kobiety z nadwagą nie powinny stosować tabletek, bo mogą one NIE DZIAŁAĆ Owszem, widziałam w ulotce, ze nadwaga jest przeciwwskazaniem, ale myślałam, że z powodu chorób jakichś tam krążeniowych, ale w życiu nie pomyślała bym, że chodzi o zmniejszoną skuteczność antykoncepcyjną ! :O jakie macie na ten temat zdanie ??

🖐️ Wydaje mi się, że chodzi raczej o sporą otyłość. Moja pani doktor, która przepisała mi tabletki doskonale wie ile ważę, bo wspólnie próbujemy coś z tym zrobić ;) i gdyby ich skuteczność miała być obniżona przez dodatkowe kilogramy to by mnie o tym poinformowała. :)

Gość jestes zabezpieczona od pierws
zej wzietej. to sa tabletki nowej generacji (sklad taki sam jak logest np.) zabezpieczaja od pierwszej wzietej (cilest tez) bralam i kontracept i cilest, na tabsach jade 7 lat 🖐️

Wiem, ale nie powiem. :classic_cool: W profilu mam adres mailowy, na privie mogę Ci i wagę i wzrost podać. ;)

Gość fraba
Witam. Mam do odsprzedania kontracept. Lekarz mi zapisał ale nie mogę go brać bo się po nim źle czuję. Ważność leku do 2014. GG 10574650

Gość nati8921
tanio sprzedam 2 opakowania kontraceptu. Z przyczyn osobistych musiałam zrezygnować z antykoncepcji. Kontakt gg: 6603312

Gość pieciolinia_
Ja tak samo - pierwsze opakowanie Kontarceptu i w 6 dniu. Tez schizowałam czytając głupie wypowiedzi... Ale ulotka to "nasza nowa Biblia" więc easy:)

Gość czarna---
dziewczyny a czujecie się gorzej po tych tabletkach np. bóle głowy itp???? ja zaczynam za tydzień i przy okazji realizowania recepty zaopatrzę się w duże opakowanie Apapu ;) dostałam od gina darmowe opakowanie i po przeczytaniu ulotki boję się o tycie i bóle głowy...

Gość Gagatek90
Witam :) Mam problem i podejrzewam, ze wiąże się to ze stosowaniem leku kontracept. Otóż zażywam tabletki od ponad roku (staram się je brać o stałej porze ale szczerze to rzadko się zdarza) i od tego czasu czasami pojawia się u mnie ból głowy ale taki, przy którym nie muszę brać tabletek przeciwbólowych, ale kilka razy w miesiącu mam taki okropny ból żołądka ze bez 4 tabletek przeciwbólowych ani rusz chyba tez spadło mi trochę libido, piersi mi urosły. Najbardziej jednak niepokoi mnie fakt ze kilka dni przed okresem i w jego czasie jestem nie do wytrzymania! W dodatku na początku tego roku miałam krawienie podczas stosunku za pierwszym razem to było nieznaczne za drugim można powiedzieć ze dużo bardziej krawilam i tak się tego przestraszylam ze polecialam do lekarza który stwierdził tam jakieś zapalenie i przepisal mi antybiotyk i stwierdził ze nie ma się czym martwić bo czasem pękają jakieś naczynka i dlatego ta krew.. Ostatnio znowu miałam takie krawienie i bardzo mnie to martwi nie wiem co robić czy iść znowu do tego lekarza czy tak jak mi wtedy powiedział ze to nic strasznego a może to wina nadrzerki, która mam? Nie wiem czy odstawić te tabletki i zobaczyć jak będzie bez nich chociaż dzięki nim mam regularny okres co do dnia... Nie wiem co robić ale bardzo mnie to wszystko martwi.. :/

Gość Perw mobilna
Oczywiście, że to może być od nadżerki. A do lekarza przecież chodzisz co trzy miesiące co najmniej, więc może z nim porozmawiaj.

Gość siakasia
4 stycznia dostałam miesiączkę, tego dnia też zaczęłam przyjmować kontracept, tabletki przyjmuję regularnie, w dzień 8 tabletki współżyłam bez zabezpieczenia do końca, czy mam powody do obaw?

Gość Michaska8772615
Witaj , zmartwie cię ale ja brałam kontracept przez 3 miesiące, poszłam na wizytę do ginekologa i powiedział ze jest w porządku ze nie szkodzą pytał sie czy coś mi po nich jest itd, dostałam receptę na 4 opakowania , zdążyłam zjeść kolejne opakowanie i zaczęłam sie złe czuć poszłam do niego i okazało sie ze jestem w ciąży. Odstawilam tabletki i dostałam okres bardzo obfity. Tabletki brałam z zegarkiem każdego dnia rano. Nigdy nie zapomniałam itd, a teraz jestem 22-letnia studentka z urwisem, dlaczego? Lekarz stwierdził ze nie na każde działa taka dawka hormonów......żal!

Gość siakasia
w którym miesiącu byłaś jak sie dowiedziałaś?