Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama śpioszka

Czy moje dziecko nie za dlugo śpi?

Polecane posty

Gość mama śpioszka

Ma 8 tygodni i robi sobie przerwy nocne 10 godzinne. Od 3 dni w ten sposób śpi. Butelka o 20 (zjada 150 mieszanki) potem śpi do 6 rano!!!! to 10 godzin! Zjada 180 mieszanki i śpi do 9.30-10. Czy ta przerwa nocna jest ok? Wiem, ze dzieci sobie z czasem regulują pory snu i czuwania i wydłużają sen w nocy, ale tak szybko i tak długo? To jest wskazane? Nie ma jeszcze 2 miesięcy. Nie za wcześnie na przesypianie całych nocy? Nie to żebym miała coś przeciwko :P Do tej pory pobudki były 20,1, 6, 9 Teraz ta o 1 nam "wyleciała".

z tak małymi dziećmi różnie bywa i jeszcze nie raz Mu się zmieni więc korzystaj że póki co tak Ci ładnie śpi:)

widocznie narazie tyle snu potrzebuje, to są jego indywidualne potrzeby :)

Gość ciasufna
ciesz się że śpi a nie narzekaj

bardzo dobrze śpi,ja bym powiedziala ze idealnie,mój ma 1,5 roku i śpi w nocy jedynie 9-10 godz- nie spi w dzien

Gość mama śpioszka
Bo ja wiem czy dobrze? Jest prawie 16 a ona ciągle śpi. Zajdla o tej 9 i dopiero teraz ją obudziłam na jedzenie i przewinięcie. Zajdla 160 i śpi dalej. Zaraz po jedzeniu zasnęła nawet odbijało się jej na śpiocha. Kurde idę zaraz do pediatry bo nie wiem czy ja jej leków nie przedawkowałam. Chyba, ze to jakiś skok rozwojowy albo coś, albo ciśnienie niskie? Przecież nie spala tak non stop. Otwierała oczy, bawiła się, gadała do zabawek, a teraz śpiąca królewna.

moja córka jak skończyła gdzieś półtora miesiąca to właśnie zaczeła spac po 8-9godzin,czasem 10 a raz nawet zdażyło jej się 11godziń spać :p trwało to jakieś półtora miesiąca a później znowu spała 6h jak padła na wieczór,pobudka,jedzonko i po niecałej godzinie już usypiała i spała jeszcze z 5 godzin. Teraz kilka nocy ostatnio znowu troche dłużej śpi i w dzień zalicza kilka krótkich lub ze dwie dłuższe drzemki ;) ogólnie to teraz więcej śpi niż jak była noworodkiem ;)teraz jest narazie dobrze ale wcześniej zdarzało się że córka po tym kilkugodzinnym nocnym śnie jak dorwała się do piersi czy jak już na butle przeszłam to potrafiła zwymiotować ;/ dzieci w różnym wieku przesypiają noce,często coś im się też przestawia ze spaniem,za to córka od jakiegoś półtora miesiąca zasypia sama w łóżeczku zazwyczaj między 18.30 a 20.00 ;) ma troche ponad 3,5miesiąca.

a właśnie co do wypowiedzi dorci....moja córcia spała po te 8 czy 9 godziń ale praktycznie nic w dzień nie spała a teraz śpi troche krócej ale w dzień ucina sobie drzemki ;)

Gość mama śpioszka
przeczytajcie moja wypowiedz. dziecko spi w nocy i w dzień. bylam u lekarki i mam odstawić leki bo przez upaly chyba sie z lekka przedawkowało.

mamo spioszka napisalas tylko ze spi do 10 a o calym dniu nic.Jakies leki mu dajesz czy co,bo nie bardzo rozumiem.

Gość mama śpioszka
napisalam: 16:00 [zgłoś do usunięcia] mama śpioszka Bo ja wiem czy dobrze? Jest prawie 16 a ona ciągle śpi. Zajdla o tej 9 i dopiero teraz ją obudziłam na jedzenie i przewinięcie. Zajdla 160 i śpi dalej. Zaraz po jedzeniu zasnęła nawet odbijało się jej na śpiocha. Kurde idę zaraz do pediatry bo nie wiem czy ja jej leków nie przedawkowałam. Chyba, ze to jakiś skok rozwojowy albo coś, albo ciśnienie niskie? Przecież nie spala tak non stop. Otwierała oczy, bawiła się, gadała do zabawek, a teraz śpiąca królewna. daje fenistil w kropelkach i lekarka mówi ze może właśnie powodować takie reakcje ze dziecko jest ospałe i apatyczne. Niby dawałam tak jak lekarz kazał - dwa razy po 5 kropli, ale podobno podczas upałów dziecko jest bardziej zagęszczone i to za dużo jest i mam dawać teraz po 3 kropelki.