Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dis

wyeliminowanie mleka z diety

Polecane posty

Gość Mleko ze sklepu to sam syf
Nie dziwię się,że tyle osób ma po nim problemy:o

Gość agasso
Witam. Jestem osobą, która nie toleruje laktozy. Właśnie założyłam bloga z przepisami na bezmleczne posiłki. Zapraszam serdecznie do odwiedzania, próbowania, komentowania. http://bez-mleka.blog.onet.pl/

Gość truskawkowapolewa
Wiele osób ma uczulenie na laktozę, ale da się z tym żyć. Jest tyle sprawdzonych przepisów na potrawy bez mleka więc nie ma się czym przejmować. Ja sama bardzo rzadko decyduję się na szklankę mleka.

Gość nie przejmuj sie bo np.
no z tego co ja wiem, to mleko oraz inne produkty bogate w wapn wspomagaja odchudzanie, ponoc wapn jest niezbedny do chudniecia.

Gość dis
z własnego doświadczenia powiem, że odkąd nie piję mleka poprawił mi się metabolizm, nie mam tak częstych wzdęć oraz generalnie mi lżej, jeśli chodzi o układ pokarmowy. :) niedawno zachciało mi się wypić szklankę mleka do jagodzianki i odchorowywałam to przez następne pół dnia - ból brzucha, który spuchł jak balon. także podziękuję, da się odzwyczaić z korzyścią dla zdrowia i samopoczucia. :)

Gość dis
...a jak mam ochotę na płatki z mlekiem, to sojowe spisuje się wyśmienicie. :)

Gość bezmleczna
Odstawiłam mleko 4 miesiące temu i od razu - efekt - płaski brzuch. Ale układ pokarmowy doszedł do równowagi dopiero teraz, mleko mnie nie ciągnie zupełnie, a nie jego przetwory. Jem mięso,owoce, warzywa, zamiast mleka do kawy - mleko ryżowe, nawet stosuję je do naleśników i wychodzą. Po mleku sojowym czułam się tak jak po krowim - miałam -wzdęcia. Poprawiła mi się też cera, a miałam trądzik różowaty, teraz znikł. Szkoda, że nie odstawiłam mleka 20 lat temu. Teraz mój 8-miesieczny wnuczek wymiotuje po mleku krowim, na razie ma nie jeść go miesiąc, mam nadzieję, ze w ogóle mu to mleko pediatra odstawi. Zaczynają już nawet pediatrzy coś rozumieć, że mleko niekoniecznie jest najzdrowsze.

Gość Martittaaa
Ja miałam uporczywy katar klika lat. Lekarze nie pomogli, ani alergolog, ani laryngolog. Sama doszłam do tego, że może to być wina mleka. I faktycznie katar zniknął i do tego schudłam już ok.3 kg :-)