Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaSieBojeJakNieWiemCo

coś w piersi:/

Polecane posty

od jakiegoś czasu mam coś w prawej piersi. czasem to wyczuwałam czasem nie. no ale w końcu poszłam do lekarza to powiedziała mi , wczesniej dokładnie wybadając, że to jest gruczoł, że żadnego guza nie ma, ze to jakieś zraziki, fakt mam małe piersi ale wyraźnie coś wyczuwam a ona że nic takiego nie ma, jednak w razie czego idę w piątek na USG i sie boję jak cholera... ktoś miał coś podobnego? Czy rzeczywiście można pomylić gruczoł z guzem?:(

Gość ataga22
boli Cie ten guzek przed okresem?

czy to coś mnie boli...nie, ale ogólnie piersi mnie bolą i to dość często są takie nabrzmiałe i wrażliwe itp.. ja to wyraźnie wyczuwam i nie wiem czemu lekarz powiedział ze to nic takiego skoro ja mówię i wiem że to coś jest. cholera. do piątku stres jak nic

mam 22 lata.

Gość statystycznie
rzecz biorąc zdecydowana większość guzków czy zgrubień w piersiach jest niezłośliwa na szczęscie. Idź jak najszybciej na usg, ewentualnie potem można zawsze zrobic biopsję żeby się upewnić, mam nadzieję, że będzie dobrze.

Gość żę tak powiem
USG na pewno rozwieje Twoje wątpliwości. Powiem tak ja tez miałam "coś" w piersi. Poszłam do ginekologa a ten na to że mam taką budowę, że to gruczoły itd. Ale... da mi skierowanie na USG. Poszłam na USG i lekarz powiedział mi że to gruczolakowłókniak i że trzeba wyciąć. Też bolały mnie piersi przed okresem i kiedy mi to wykryto byłam rok starsza od Ciebie. Morał z tego taki że czasami trudno odróżnić guza od budowy piersi ( nawet ginekolodzy niektórzy mają z tym problem). Dobrze że idziesz na USG bo ono na pewno da Ci odpowiedź. Głowa do góry to na pewno nic groźnego!!