Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tetyere

Polacy na wyspach

Polecane posty

Gość tetyere

Mam takie pytanie.Dlaczego ludzie ,którzy mieszkają w Polsce ZAZWYCZAJ obrażają Polaków,którzy żyją na wyspach?Z czego to wynika?Każdy ma przecież swój sposób na życie.Nazywacie ich nieudacznikami itp.Proszę o wypowiedzi o co tak naprawdę chodzi.

Eee tam, ja mieszkam na wyspach od 5 lat, dobrze mi sie powodzi i jakos nie spotkalam sie z krytyka, jak juz to z podziwem wsród znajomych. Ci, co obrazaja to chyba z zazdrosci. Przeciez czlowiek, który widzi okazje do poprawy wlasnego zycia i z niej korzysta nie jest nieudacznikiem.

Gość tetyere
Nikt się nie wypowie??

Gość SamathaHAHAHAH
tak jestesmy nieudacznikami dlatego ze nie popieramy polskiej gospodarki i nie jestesmy tam bezrobotni :D a pracujemy na inne panstwo za grosze a dla nas to kokosy hahahahah i sa zazdrosni ze prze 2 tyg wakacji w polsce rozpieprzamy kase i mamy wszystko w dupie :d:d:d

Gość tetyere
No właśnie ja też tak uważam,ale jeszcze jak tu nie mieszkałam to często słyszałam takie zarzuty.Nawet teraz od czasu do czasu,że tylko polscy degeneraci itp. tu żyją

Gość SamathaHAHAHAH
no ale troche zjebanych polakow na wyspach jest nie powiecie ze nie :D chyba kazdy w pracy widzi z jakim polakami sie zadaje ale nie powie tego przeciez polakom z polski bo by sie obrazili :D albo potwierdzili by swoje teorie w polowie bzdurne a w polowie niestety prawdziwe

Gość no tak no tak
rozpiepszacie kase jak w polsce ceny chyba juz wyzsze niz w uk

Gość SamathaHAHAHAH
no ale nie zdajemy sobie z tego sprawy bo nas to nie obchodzi jakis cukier i maslo

Gość jiuhuhi
Sorry, ale chrzanisz. Jest zazwyczaj odwrotnie i to Polacy mieszkajacy za granica uwazaja sie za bog wie kogo i pluja jadem na swoja ojczyzne.

Gość moze dlatego obrazaja polakow
bo jak ci przyjada juz do Polski w odwiedziny, to zaczynaja sie chwalic na co to ich nie stac, krytykuja nasz kraj, nie potrafia uwierzyc, ze faktycznie niektorym sie powodziw Polsce ...

Gość jiuhuhi
samanthahaha to przyklad takiego polaczka. W Uk jest nikim, wiec musi sie dowartosciowac przez 2 tygodnie na wakacjach w Polsce, wiec przed wyjazdem pakuje najlepsze ciuchy, bierze wszystko co najcenniejsze i szpanuje przed rodakami, aby mysleli jak sie jej tam super zyje:D

Gość tetyere
Plują jadem na ojczyzną bo zasmakowali innego życia.Przykre ale prawdziwe.Nie mamy wpływu na to gdzie się urodziliśmy,a zmienić coś w życiu zawsze można.

Gość SamathaHAHAHAH
ja kocham POLSKE z calego serca ale bedac tam nie moge nic poradzic zeby ja polepszyc. wiec jestem tu i czekam odkladam siano i doswiadczenie na to zeby pozniej zyc w Polsce

Gość jiuhuhi
Plują jadem na ojczyzną bo zasmakowali innego życia. Ja tez zasmakowalam innego zycia, ale to nie znaczy, ze mam wypowiadac sie z pogarda o wlasnej ojczyznie. Najwiecej pluja ci, ktorzy tak naprawde dla tubylcow w kraju gdzie mieszkaja sa nikim, przecietnymi szarymi emigrantami, wiec swoja frustracje musza wyladowac na polskich forach...wlasnie, to jest najlepsze - tak nienawidza Polski i Polakow, a siedza na polskich forach:D

Gość tetyere
Oczywiste jest to,że emigranci są postrzegani inaczej niż rodowici mieszkańcy danego kraju.Ale sama przyznaj,że przykre to jest,że ludzie są tak upadlani,dostają emerytury,za które nie stać ich nawet na jedzenie i podstawowe opłaty.To jest straszne.Nie każdy rodzi się bogaty.Są tacy,którzy radzą sobie,mają łeb na karku,ale są rzesze ludzi,którzy nie mają takiej możliwości.

Gość SamathaHAHAHAH
jak nie znaja jezyka to gdzie maja siedziec na angielskich?

Gość SamathaHAHAHAH
jiuhuhi ---> a cos w tym zlego?

Ja tam staram sie byc obiektywna. Widze i wady i zalety obu krajów i nie mam problemów z mówieniem o tym. Debile sa wszedzie - taka prawda. Ale wszedzie sa równiez wartosciowi ludzie. Denerwuja mnie Polacy w UK, którzy bluzgaja na Polske i staraja sie byc bardziej brytyjscy niz królowa. Ale wielu jest tez takich, którzy siedza tu, placza, ze nie sa w Polsce i bluzgaja na UK. Ze jedzenie nie takie, ze uprzejmosc falszywa, ze demoralizacja wszedzie, ze Brytyjczycy sa glupi i maja glupie zwyczaje itp. Jak wam sie nie podoba, to wypad - to moje zdanie. Ja jestem dumna ze swojego pochodzenia, nie zapominam o korzeniach, ale w UK mi dobrze i widze wiele pozytywnych cech tego kraju.

Gość vbbx
Trzeba chyba żyć tam gdzie jest nam dobrze.Szkoda,że niektórzy tego nie rozumieją.