Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i jakto to

czy bede mogła być chrzestną

Polecane posty

Gość i jakto to

od 1,5 roku nie mieszkam w domu gdzie jesteśmy zameldowani, z mężem mieszkamy w innej miejscowości. i tu chodzimy do kościoła w parafii gdzie mam wszystkie papiery nie byłam od roku. i teraz czy otrzymam owe zaświadczenie na matkę chrzestną, bo chyba musze sie udać po nie do tej parafii gdzie jestem zameldowana i mam papiery czy to bez znaczenia,

księdza interesuje głównie czy jesteś po slubie kościelnym i tyle no i czy pójdziesz do spowiedzi rzecz jasna:(

Gość i jakto to
jestem po kościelnym ,mało tego mam dwójkę małych dzieci ochrzczonych i jednego chrześniaka już. tylko gdzie się udać po te zaświadczenie , chyba tam gdzie mam meldunek i papiery tak.

Gość aga771
po zaświadczenie idziesz do kościoła, do którego teraz chodzisz

Gość i jakto to
właśnie nie wiem jak to jest. czy nie wyśle mnie ksiądz tam gdzie mam papiery itp.

Gość aga771
gdybym nie wiedziała, to nie odpowiedziałabym na Twoje pytanie- rok temu miałam podobną sytuację- poszłam do swojej parafii i dostałam zaświadczenie tylko i wyłącznie dlatego, że są tam fajni i bezkonfliktowi księża, ale usłyszałam wykład na temat tego, że zaświadczenie powinnam dostać w kościele do którego chodzę obecnie, bo skąd oni w parafii mają wiedzieć czy jestem osobą praktykującą ( a przecież podobno w byciu chrzestnym o to chodzi )

aga a skad w parafi do ktorej dajmy na to uczeszam od roku maja wiedziec ze jestem praktykujaca? ;d zdjecia robia, filmuja czy pamietaja wszystkie geby? ;D

Gość i jakto to
u nas to w ogóle jest dziwnie, bo w miejscowości której mieszkamy nie ma kościoła a zę nie jesteśmy tam zameldowani to jeździmy różnie 3 kościoły w pobliżu 5km. i tu dodatkowy problem. co mam jeżdżąc po wszytskich kościołach

Gość aga771
smrodek dla mnie to też było śmieszne, jak usłyszałam taki tekst od księdza, ale takie mają odgórne zarzadzenia, które- jak widać na moim przykładzie- czasami można nagiąć

Gość i jakto to
ale z księżymi tak jest był u nas na kolędzie roku temu i akurat przez 2 miesiące tam chodziliśmy więc jako nowi powinniśmy być zauważeni a on że nas tam nie widzi. dobre było...a mało tego ksiądz troszkę niedowidzi bo nie zauwazył naszego syna i powiedział nam że slabu widzi.heehh ale swoje teksty mają

Gość i jakto to
dodam że pół roku temu chrzciny robiłam synowi właśnie w tym kościele gdzie jesteśmy zameldowani i nie było problemu, choćbyło zapytanie czy nie powinniśmy iść tam gdzie mieszkamy. na to krótka odpowiedź że tu mamy maldunek i na tym koniec rozmowy było.