Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfgsGsGs

jakie mleko dla noworodka

Polecane posty

Gość bfgsGsGs

chcę karmić piersią, ale rożnie to bywa i na wszelki wypadek mam zamiar kupić melko modyfikowane, ale jakie?

Gość może kupisz
NAN1?

dużo osób poleca Bebilon, podobno najbardziej zbliżone do mleka matki

Gość mamamama26
ja zaczełam od tego jakie mieli w szpitalu - bebilon - tzn w szpitalu nie odrazu miałam pokarm i było mleko u pielęgniarek do zabrania sobie takie jednorazowe gotowe - i żeby brzuszka niedrażnić maleństwa to kupiłam to samo - zmieniłam dopiero jak widziałam że małemu nie pasuje - miał zatwardzenia - i dawałam bebilon comfort - a jak to nie pomogło to gerbera - nigdy nie przewidzisz jakie mleko będzie najlepsze - fakt jest tylko taki że na początku dziecko sporo pije albo niepije i wylewasz więc kupuj takie na jakie cię stać

Gość może kupisz
Mleko Gerber, Nan, Bebiko mają bardzo podobny skład. Mleko Bebilon ma troszkę bardziej ubogi skład. Przekonaj się sama porównując etykiety. Jeżeli Twoje dziecko nie będzie uczulone na mleko to może pić obojętnie jakie.

Gość fdvgdfv
a wiec zalezy jakie bedzie mu pasowalo nan czesto powoduje bol brzuszka i brzydkie kupki bebilon ma probiotyki i dobry sklad bebiko to tansza wersja bebilonu bez probiotykow humana 1 dla dzieci ktore nie najadaja sie mlekiem normalnym to mleko jest zageszczone skrobia wiec dziecko dluzej pozostaje syte i rzadziej sie budzi .polecam je

Gość fdvgdfv
jak ma alergie na mleko krowie to ha kup ja karmilam naturalnie plus humana 1 dziecko raz sie budzilo ok 5 na jedzenie

Jak zaczniesz sztucznym krmic to skonczy ci sie twoje mleko.Nie rob tego bledu.Odzywiaj sie ,pij wode,a bedziesz karmic swoim mleczkiem,bo nie ma nic lepszego.Przystawianie non stop dziecka do piersi tez daje super rezultaty,bo produkcja mleczka ruszy pelna para.Powodzenia.

Gość oj ludzie3
ja od urodzenia karmilam nan1 i polecam zero bolu brzucha, w 4 tyg zycia syn przesypial cale noce niestety (nie wiem czemu) nie chcial pic nan2 wiec zmienilam na gerber

Gość qqqoooiiioooppp
Bebilon. Z tego co wiem to często pediatrzy go polecają. Ewentualnie Nan.

Gość gość
Naturalne, zdecydowanie. Noworodek powinien pić TYLKO I WYŁĄCZNIE mleko z piersi. Jeśli chcesz zadbać o swój komfort (bo zgaduje, że to jedyny powód, dla którego myślisz o "alternatywie: i wmawiasz sobie, że "różnie bywa" - to zakup sobie fajny stanik ciążowy. Masę tego rodzaju produktów masz na http://dlamamy.pl/ - to zdecydowanie lepsze rozwiązanie, niż dawać dziecku chemię (poczytaj o tym, każda matka powinna to zrobić). W tamtym sklepie masz zniżkę po wpisaniu "dlamamy" w miejscu na kod rabatowy, także wiele nie zapłacisz, a oszczędzisz dziecku syfu w organizmie.

Gość gość
Nan 1 moje dzieci dobrze toletowały, ale w szpitalu był enfamil pielęgniarki ładowały to dzieciom na potęgę, matki narzekały, ja niestety pokarm miałam przy pierwszym dziecku w czwartej dobie a przy drugim w trzeciej, nie wyobrażam sobie by przez taki czas dzieci nie jadły.

Gość gość
Mleko matki

Gość gość
A jak ktoś nie może karmić bo bierze leki to dziecko ma umrzeć z głodu? Co za p********ie. Autorki Bebilon w niczym nie jest lepszy od innych mleko dostępny na rynku. Może mylne wrażenie że jest lepsze bo jest takie drogie. Moja znajoma karmi Bebilonem ja karmie babydream i nie ma różnicy między naszymi dziećmi