Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adiec

Pedagogika - jaka specjalność?

Polecane posty

Gość adiec

Jaka specjalność na studia magisterskie, aby najlepiej dostać się do poradni psychologiczno pedagogicznej? Na licencjacie: opiekuńczo-wychowawcza. Co sądzicie o promocji zdrowia z wspomaganiem rozwoju dziecka. Pozdrawiam

Gość adiec
:)

Gość pappapaappapa
promocja zdrowia

Gość adiec
Chodzi o to, że już koncze opiek-wych. Jaka by była najlepsza, aby pracować w PPP? Co sądzicie o promocji zdrowia z wspomaganiem rozwoju dziecka?

Gość adiec
podbijam Jakie uważacie specjalności zna pedagogice za przyszłościowe?

Gość najlepiej tooo
polecam bardziej logopedię! W tym jest przyszłość, bo teraz coraz więcej dzieci ma problemy z rozwojem mowy, a poza poradnią można kosić kasę w prywatnym gabinecie. Ewentualnie terapię pedagogiczną - różnych dysfunkcji od groma aktualnie!

Gość no coś ty ? ? ?
logopedia to strzał w dziesiątkę, może terapia pedagogiczna? ja jestem na 3 roku ped. wczesnoszkolnej i przedszkolnej

Gość no coś ty ? ? ?
sorki że się powtóżyłam z tą terapią, może oligofrenopedagogikę tylko że to ciężki kierunek,

Gość adiec
Też uważam, że logopedia. A co uważacie o: - promocji zdrowia - wspomaganie rozwoju - pedagogika resocjalizacyjna - socjoterapia - opieka i terapia psychopedagogiczna

adiec Wspomaganie rozwoju malego dziecka? To przyszlosciowy kierunek... Obecnie stawia sie na profilaktyke, zajmowaniem sie dzieckiem juz od narodzenia. np. w Anglii to norma, u nas idzie to w dobrym kierunku, gdyz szybko mozna wyprowadzic dziecko z opoznienia w rozwoju. resocjalizacja- troche oblegany kierunek, tych wiezien tez nie ma az tak duzo, a jak sa to cv maja fuul, kazdy trzyma swoj stolek. socjoterapia- rowniez przyszlosciowy kierunek,ale musisz robic to z wielka pasja i miec predyspozycje, gdyz bazujesz na psychice dzieci/doroslych. Ja ukonczylam oligo:)

Gość adiec
Niestety ten zawód w Polsce nie jest doceniany.... Ja widzę przyszłość: we wspomaganiu rozwoju lub w gerontologii.

adiec - dobrze myslisz:) Niestety, masz racje, nie jest doceniany mimo,ze wykonujemy kawal dobrej roboty! Powodzenia:)