Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malina8484

Czy przyjaźń między kobietą a mężczyzną jest możliwa..?

Polecane posty

Gość Pan Doktor 27
Przyjaź między kobietą i mężczyzną jest jak najbardziej możliwa. Ale muszą byc spełnione pewne warunki. Ona nie może czuć sie samotna i niekochana przez świat a jedyną osobą która ją rozumie jest on on musi mieć kogoś kogo na prawde kocha i jest wierny jak pies, nie zna pojęcia zdrady oboje są ludzmi wykształconymi o nienagannym kręgosłupie moralnym nie są ścierwem po 8 klasach lub max zasadniczej zawodowej. Taki poziom sprzyjda skurvieniu moralnemu i zezwierzęceniu. Tyle.

Gość life is brutal, man!
Jak to mówią: Przyjaźń zaczyna albo kończy się w łóżku. Ja nie potrafię, miałam w życiu 3 męskich "przyjaciół", którzy torowali sobie drogę do mnie właśnie przez przyjaźń.

Gość milamilaaa
NIE jest mozliwa

Gość Zuzanna Ameliiia
Jak najbardziej JEST mozliwa. I nie tylko jest mozliwa. takie przyjaznie istnieja w rzeczywistosci i dobrze prosperuja.

Gość Zuzanna Ameliiia
Zadalas pytanie - dostalas odpowiedz. Piszesz tak jak bys nie szukala odpowiedzi tylko chciala na sile potwierdzic wlasna teorie. Od poczatku: Przyjazn miedzy kobieta a mezczyzna jak najbardziej jest mozliwa. Jest ona mozliwa tylko i wylacznie wtedy kiedy w gre nie wchodzi zainteresowanie seksualne- z ZADNEJ strony. W Twoim przypadku powinnas raczej zapytac jak moze sie potoczyc uklad gdzie z jednej strony jestes Ty sama i z kompleksami a z drugiej strony atrakcyjny /dla Ciebie?/ facet w zwiazku. Odpowiedz znasz najlepiej tylko Ty. - To zalezy na ile ten facet pociaga Cie fizycznie. Jesli Cie pociaga - to masz duze szanse przegrac. Jesli nie - to mozesz sie przyjaznic.

Zuzanna Ameliiia Nie chodzi o mnie osobiście, mam męża i dziecko w drodze. A ty przeczytaj uważnie forum i zobacz ile osób napisało że jest możliwa taka przyjaźń a ile że nie. Bo ja z tego wyciągam wnioski, w końcu po to ten temat. Wnioski: większość sądzi że taka przyjaźń niestety nie jest możliwa bo wcześniej czy później jedna ze stron chce czegoś więcej...

Gość Zuzanna Ameliiia
Popieram. Ci co pisza ze taka przyjazn nie jest mozliwa na pewno pisza prawde - taka przyjazn nie jest mozliwa - dla nich. A ci co pisza ze taka przyjazn jest mozliwa widac umieli taki uklad stworzyc. O co w koncu tak naprawde chcialas zapytac?

Tak serio.. po prostu ciekawi mnie czy kobieta i mężczyzna mogą się przyjaźnić i nie pomyśleć o sobie czasem jak o obiekcie seksualnym... czy taka "czysta" przyjaźń jest możliwa...

Gość Zuzanna Ameliiia
Moje doswiadczenie mowi ze jest i nie widze powodu aby opinie zmienic.

pzyjn to silna wiez emocjonalna.... na pewno ozna sie kumplowac - mam mase kum,pli pracowych np.

Gość jest mozliwa ale,,,,,
...kto powiedzial, ze przyjazn wyklucza porzadanie? Jesli bierzemy pod uwage to ze jest ono czescia tej przyjazni, to tak, taka przyjazn jest mozliwa. "malina8484: Tak serio.. po prostu ciekawi mnie czy kobieta i mężczyzna mogą się przyjaźnić i nie pomyśleć o sobie czasem jak o obiekcie seksualnym... czy taka "czysta" przyjaźń jest możliwa... Zuzanna Ameliii: Moje doswiadczenie mowi ze jest i nie widze powodu aby opinie zmienic." ....Twoje doswiadczenie tak mowi, ale nie zapominaj ze w przyjazni biora udzial conajmniej 2 osoby, i tylko dlatego, ze ta druga osoba nigdy nie nala ci odczuc ze ja pociagasz lub nawet zaprzeczyla zapytana wprost, to nigdy nie mozesz miec pewnosc co tak naprawde dzieje sie w jej glowie. I to jest wystarczajacy powod zeby zmienic zdanie.....

Gość Zuzanna Ameliiia
Ja staram sie budowac relacje na zaufaniu a nie na podejzliwosci , wyszukiwaniu podtekstow i robienia atmosfery spisku. I w dalszym ciagu nie widze podstaw aby zmienic zdanie.

tu nie chodzi o podejrzliwosc czy weszenie spisku, tylko o to, ze nie mozesz powiedziec z cala pewnoscia ze twoj przyjaciel nie napala sie na ciebie, a ty twierdzisz ze wiesz to na pewno. Nie jest mozliwe zebys wiedziala co tak naprawde lezu u podstaw jego przyjaznienia sie. Mozesz sobie wmawiac co ci sie tylko podoba, ale pewnosci nigdy nie mozesz miec.

malo tego. Nie mozesz byc nawet pewna tego, ze nigdy nie narodzi sie miedzy wami uczucie. Nie mozesz w tej sprawie reczyc ani za niego, ani nawet za siebie. O swojej przyjazni mozesz powiedziec co najwyzej, ze masz przyjaciela i z nim nie sypiasz.

Gość Tak, możliwa
Jestem szczęśliwą mężatką z 3 dorosłych już dzieci. Mam 2 przyjaciół płci męskiej - jeden to chłopak z podwórka - razem bawiliśmy się i zaczęliśmy edukację, chodziliśmy do jednego LO. później studiowaliśmy w tym samym mieście [inne uczelnie]. Oboje mieliśmy diabła za skórą, aczkolwiek nigdy wspólnego- kryliśmy przed rodzicami nasze winy. Byliśmy sobie bliżsi niż rodzeństwo, zawsze wspieraliśmy się. I nigdy nie usiłowaliśmy wylądować razem we wspólnym łożu. Ma żonę [tę samą od czasów studenckich], dzieci. Drugi mój przyjaciel od 15 lat - poznaliśmy go oboje, ale tylko ze mną miał wspólne tematy, dyskusje trwały po świt. Wspaniały człowiek z pasją, stworzył ze swoich zbiorów muzeum, dokupił ziemi, pobudował, zmodernizował, ożenił się z przesympatyczną dziewczyną, spłodził 3 dzieci... To wszystko za czasów naszej przyjaźni, jest 20 lat młodszy ode mnie. Mój mąż nigdy nie miał nic przeciw moim przyjaciołom, nawet wówczas, kiedy telefon dzwonił o północy on też ma przyjaciółkę - koleżankę ze szkolnej ławy - turystkę, przewodniczkę, himalaistkę. Często namawia go na wyprawy turystyczne, czasami udaje się jej mnie do nich zachęcić. Pod jej przewodnictwem udało mi się zwiedzić wiele pięknych miejsc na Świecie. Mam już 40+ na karku i pewne doświadczenie życiowe - przyjaźń rodzi się latami, nie ma dla niej granic, nie ma dnia ani godziny - pamiętam pewne sytuacje z mojego życia - córka urodziła się z poważną wadą serca - krótko po diagnozie telefon z zza granicy - prześlij mi wszystkie wyniki, postaram się... Dziecko było operowane w Niemczech, kto za to zapłacił? Mnie nawet przez myśl nie przeszło, aby jego prosić, to jego mama "podkablowała". On był w tym czasie na stypendium naukowym w Stanach.

Gość Zuzanna Ameliiia
Za chwile zaczniesz udowadniac kwadrature kola.... Wedlug tego co piszesz to nigdy i w niczym nie mozesz miec pewnosci. Ale ja nie mam zamiaru z tego powodu kupowac sobie trumny, bo moze jutro przejedzie mnie samochod.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jest mozliwa. koniec kropka.

Gość nie wiem może i tak
:D

Gość 3gwg
przyjazn taka jest mozliwa jezeli on jest gejem a ona lesbijka