Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moi znajomi tam kupuja

lubicie lidla?

Polecane posty

Tak się ostatnio złapałam na tym, ze od kiedy otworzyli u nas na osiedlu Lidla to przestałam kupować gdziekolwiek indziej. Mieliśmy kiedyś ulubione produkty i wydawało mi się, ze bez nich się nie obejdę, ale bez trudu zamieniłam je na te lidlowskie i o dziwo nie zauważyłam specjalnej różnic, prócz tej w cenie (na prawdę jest taniej!!! a myślalam że to tylko chwyt reklamowy) Jak dla mnie ten sklep ma tylko jeden wielki minus. Coś fajnego pokazują w gazetce promocyjnej, idzie się do sklepu a tam puste półki bo rzuca 2 rzeczy na cały sklep i ludzie wykupią od ręki :-o A wy gdzie najczęściej robicie zakupy? PS temat nasunął mi się podczas konsumpcji lidlowskiego dania z dni chińskich. Bardzo smaczne :D

ja lubię lidla mam go pod noskiem i często tam coś zakupię . jedyne co nie wkurza że nie mają koszyków tylko trzeba brać te ogromne wózki . Bardzo lubię ich bułeczki jeszcze cieplutkie kupować , mają super tanie i dobre lody , jogurty też ujdą , słodycze dobre , ja tam lubię lidla

Ja lubie lidla,kazdy ma tam swoje produkty po ktore specjalnie idzie.Tez u nas rzuca czegos pare sztuk i niestety nie zawsze sie czlowiek załapie.Jednak z zarciem ostroznie w lidlu,bo towary sa pelne konserwantow i innego badziewia.

Gość korkonella
ja nie lubię Lidla, jest tam drożej niż w innych sklepach i prawie wszystko niemieckie. nie lubię go i już

ja też lubię :) teraz mamy blisko, więc dość częstym gościem jestem. ale fakt z tymi produktami promocyjnymi to często przesadzają. trzeba iść jak tylko sklep otworzą to jeszcze coś można dostać, no chyba że pracownicy wszystko wykupią :P

o a gdzie jest taniej? To chętnie się tam przejdę :D To pewnie zależy od miasta ale z tego co zauważyłam u mnie to lidl, auchan i biedronka są z całkiem przyjaznymi cenami. Najdroższe jest tesco1 Tam są ceny wywindowane strasznie. No chyba, ze na produkty marki tesco, ale takich nie kupuje bo jakoś do mnie nie przemawiają.

no ja tam do niemieckiego jedzenia się przyzwyczajam :P za miesiąc wyjeżdżam do DE, więc jakoś przywyknąć trzeba :P a co do cen, to jakoś nie zauważyłam zeby wysokie były. jeden z tańszych sklepów, podobnie jak biedronka.

A jak już się tak uzewnętrzniam w temacie zakupów to chciałam jeszcze pochwalić ikea! Przysłali mi 20 zl na zakupy wiec postanowiłam wykorzystać. Podjeżdżam pod sklep z dzieckiem, a tu 2 panów do mnie, ze dziś ikea myje szyby swoim klientom (w samochodach rzecz jasna) no to proszę bardzo :) Idziemy dalej, dwie przemiłe panie wcisnęły dziecku cale naręcze baloników, wydałam 21 zl przepisowo, wracając do auta znalazłam na nim nalepkę z jakimś hasełkiem ikei i kiedy wyjeżdżaliśmy z parkingu zaatakowała nas kolejna pani z lizakami i krówkami. To sa udane zakupy. nie dość że człowiek 1 zl wydal to mu auto umyli, cukierki dali i jeszcze dziecko zadowolone :)

Gość gwiazda kafeterii888789
nie

Gość poród sn w 41 tyg, chłopiec
lidla nie lubię, bo: miesa trafiłam kilka razy stare a niby termin przydatności długi na opakownaiu. Oszukali mnie na promocjach - ceny iczyli normalne i u mnie jest nieprzyjemna obsługa a do tego częste awarie terminali do płacenia kartą. No i koszyków brak. A te artykuły z gazetek to pracownicy biorą między siebie, a na pułki wykładają po 1-2 egzemplarzach. wiem od pracującej tam sąsiadki.

Gość bukaaa
jak dla mnie to w lidlu jest bardzo mały wybór. Połowy rzeczy nie można tam dostać np. z bakali są tylko rodzynki. Do tego większość rzeczy jest tylko z jednej firmy. Owoców i warzyw jest bardzo mały wybór - nigdy nie wiadomo czy taym razem ogórki zielone będą czy nie. Wędliny są dobre, ale śmieszy mnie określenie "Jak z domowej wędzarni", a w składzie pełno E. :o Generalnie, jeszcze nigdy nie udało mis ię kupic wszystkiego z listy zakupów. :(

Gość A po co kolejny temat
lubię choć ostatnio trochę mnie zraziły spleśniałe pakowane wędliny.

Gość Agatka, a co emigrujecie do DE
??? Na długo? Na stałe?

Gość za darmo bym nie wziela
zobacz co tak na parwde jesz! sama niemiecka chemie. zawsze mnie dziwilo, ze ludzie majac wybor kupowania polskich produktow, ida i kupuja nagorszy szit, malo tego jeszcze dzieciom to daja. ja z tych tanich lubie biedronke, przynajmniej, wiem ze jem polskie (a jak jem polskie to daje prace polakom!). porownywalam kiedys produkty z biedrony z innymi polskimi produktami i bylam mile zaskoczona. ludzie patrzcie na sklad produktow! to zajmie ci minute a nie faszerujesz sie chemia

Gość mama z pytajnikiem
Ja nie kupuję ani tam ani w aldim - nie jadam niemieckich odpadków, wolę dopłacić za polskie produkty a nie najgorszy niemiecki szit.

Gość biedronka ma duzo produktow
potrugalskich - to te wszystkie jeronimo martins dlatego sa takie dobre. pieluchy, papier, reczniki papierowe itp - myslicie ze to polskie? hahaha :P naiwniaki

Gość biedronka ma duzo produktow
biedronka byla polska kiedys, jeszcze przed modernizacja. teraz jest wykupiona przez zachodni koncern i dlatego tak sie poprawil asortyment i jakosc. polskich rzeczy wcale nie jest w niej duzo. nawet glupie warzywa i owoce nie sa polskie.

Gość korkonella
W moim Lidlu warzywa są kiepskiej jakości i nie ma wyboru, w przeciwieństwie np. do Biedronki. Art. przemysłowe są droższe niż np. w Biedronce(kiedyś była taka sama patelnia teflonowa w obydwu sklepach, w Lidlu kosztowała 50zł, a w Biedronce 25 zł). Fakt, lody w Lidlu mają bardzo dobre, wybór słodyczy lepszy niż w Biedronce.

Gość uilououoou
Żałuję że mam daleko do Lidla. Czasem jednak wybałam się po ubranka dla dziecka, te Lapilu (czy jakoś tak), i jestem z nich bardzo zadowolona (z rajsopek, skarpetek, podkoszulek i tym podobnych). Lubię też słodycze z Lidla, bardzo nietypowe w Polsce.

Gość anexxis
Ja lubie i nie lubię Lubie bo mają ciekawe rzeczy z gazetek, dobrej jakości. Natomiast jesli chodzi o spożywkę - lepiej kupować w Aldiku, bo tam sa prawidzie niemieckie rzeczy, natomiast Lidl ma połowę rzeczy albo robionych w PL albo w Niemczech, ale zawsze do Polski trafia towar gorszej jakości. Był o tym program w TV

Gość Ja w sumie nie mieszkam w PL
ale też mam tu i Lidla i Aldi, a jednak wolę Super de Boer, Plusa, Jumbo i Alberta Heijna.

Gość a ja......
lidla mam daleko :/ wiec juz tam wieki nie bylam . pod nosem mam carreofour i biedronke, z tym ze do carrefoura jak pojde to wezme pare rzeczy i nie wiadomo jak nabija sie rachunek ;/ ze przy kasie zawsze powyzej 100 a jak wracam do domu to tak naprawde nic nie ma :/ lubie biedronke bo tam nawet jak mam cały wozek to wiecej niz 200 nie zaplace i w domu widac ze bylam na zakupach ;p wychodze z dwoma siatami i np rachunek ok 50,- :)

Gość co wy gadacie
w biedronie nie trafilam na nic co nie byloby polskie! no oczywiscie polskiej pomaranczy nie kupisz (ale to nie tylko w biedronie) ale produkty tj jablka, marchew, ziemniaki, jogurty, sery, wedliny, miecho, herbaty itp jest polskie!

Mieszkamy w UK i Lidl to jeden z pierwszych sklepow na naszej zakupowej liscie..Jedzenie jest zblizone do Polskiego a o wiele tansze niz w Pl sklepach i swiezsze,bo w tych 2 wiele razy sie nacielismy niestety..

Gość bvfgrdcex
Lidl jest super.....oprócz słodyczy i innych rzeczy dobre są pieluszki

Gość Wszystko co jest J. Martins
jest niepolskie i nie tylko zreszta to. Po prostu nie czytasz etykiet. Myslisz ze skoro masz napisane na opakowaniu cos po polsku to produkt jest polski? Hahahh :D