Gość kasienka222 Napisano Lipiec 19, 2016 Najlepiej skorzystaj z usług profesjonalnej firmy czyszczącej. Alladyn z Rzeszowa zajmuje się praniem dywanów, mają profesjonalne urządzenia, zapach na pewno zniknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eleszka Napisano Lipiec 22, 2016 Co do walki z zapachami - na coś takiego najepsze ozonowanie. I zapach po psim moczu, i ;po przemoczony dywanie usunie bardzo konkretnie. Coś takiego oferuje np. klinika dywanów, przynajmniej ja korzystam z ich usług Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 26, 2016 Jeżeli nadal nic nie pomoże, to polecam spróbować z neutralizatorem zapachu. Może przyczyny się nie pozbędzie, ale skutecznie wchłonie brzydki zapach. Sprawdź http://www.mlodzibadacze.pl/praca-przy-neutralizacji-zapachow/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 2, 2016 Który z dywanów, albo może jaki jego typ, żeby mieć malo roboty i dało się go samodzielnie doprowadzić do czystości? Zerknijcie na to - https://dywanwdomu.pl/ Konkretnie - który ma sens? Bo przy włochaczach to chyba mnóstwo roboty, co nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 17, 2016 Ozonowanie dywany na pewno pomoże. Najlepsze lekarstwo na coś takiego, wiem bo ja też próbowałam wszystkiego i dopiero to pomogło. Faktycznie firma Klinika Dywanów robi to bardzo dobrze. W sumie cenowo to płaci się bardzo mało patrząc na końcowy efekt.. a nie ma nic gorszego niż śmierdzący dywan w salonie ;d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość PierzDywan Napisano Marzec 30, 2017 Żeby usunąć zapach najlepiej oddać dywan do pralni.We Wrocławiu i okolicach zajmie się tym firma PierzDywan.plJak szczegółowo wygląda proces czyszczenia dywanu w tej firmie można zobaczyć pod adresem https://www.youtube.com/watch?v=VKond-XOdYc&feature=youtu.be Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 24, 2017 Ślij dywany do Kliniki Dywanów i której mowa wyżej. Tam za grosze wyczyszczą dywany tak jak za nowości. My hurtowo wysyłamy tam dywany co jakiś czas ( mamy w domy chyba z 7) i inaczej nie wyobrażam sobie ich czyszczenia. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 1, 2017 Też uważam , że Klinika Dywanów z Wrocławia załatwia sprawę najlepiej. Nie ma sensu prać domowymi sposobami dywanów tym bardziej jeżeli mówimy tutaj o takiej ilości. Tam sobie wysyłamy dywany i za grosze mamy zrobione co trzeba. A jeżeli chodzi o rodzaj dywanów to nie mają ograniczeń- ja wysyłam tam ręcznie tkane do prania i zawsze wracają czyściutkie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość judrazka Napisano Lipiec 10, 2017 mozesz oddac do czyszczenia, ale możesz też sprobowac skutecznego dzialania w systemie Biothys Gelactiv - http://formpat.com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mirabelka980 Napisano Styczeń 13, 2018 W ekstremalnych przypadkach oddaję dywany do firmy /Klinika dywanów/. Oni przyjeżdżają, zabierają dywan i już dobrze wiedzą jak się nim zaopiekować. Mam persa z frędzlami, nie jest to łatwe, ale za każdym razem dywany wracają czyste i w idealnej kondycji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ada Napisano Grudzień 18, 2018 Mi nasz dywan potrafił momentami zalatywać jakimś nieprzyjemnym zapachem i pomogły metody z bloga na 7kd.pl/smartblog/127_jak-usunac-brzydki-zapach-z-dywanu.html. Dobre skuteczne porady co do zapachów które dochodzą z dywanów. Zwłaszcza jak są zwierzaki w domu to taki zapach może się pojawiać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Spam Napisano Lipiec 18, 2019 Przerażające jak dużo spamu tu się pojawiło, aż odechciało mi się czytać ten wątek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Coś Napisano Wrzesień 11, 2019 Spamu tak dużo, że z połączeniem unoszącego się w pokoju "aromatu" aż się rzygać chce. Mam dywan typu Shaggy i jak na razie nic nie pomaga- pozostaje mi tylko neutralizator zapachu lub zamowienie usługi czyszczenia dywanów (tak pięknie polecanej......) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mariolka37 2 Napisano Czerwiec 3, 2022 Nie ma co oddawać dywanu do byle jakich podrzędnych pralni bo mogą oddać dywan w gorszym stanie niż był zaniesiony. Jeśli chodzi o dywan to ja trafiłam na świetną kolekcję Kayoom na JarmarkEurope. To Shaggy którego można prac w pralce i wygląda jak nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach