Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ira1

***TERMIN NA STYCZEN 2012***

Polecane posty

Gość ira1

Hej wszystkim zakladam ten temat bo chce sie dzielic z innymi mamusiami o wszystkim co nas czeka przez te piekne 9 miesiecy wpisujcie sie

Gość kestes
HEJ:) A w którym jestes tyg? Byłas juz u lekarza czy tylko test Ci wskazał 2 kreski/

Gość ira1
witam mam na imie Magda mam 26 lat po 6 miesiecy staran uadalo mi sie jestem bardzo sczesliwa... i zaczynam odliczac dni do porodu jestem dokladnie w 5 tygodniu

Gość ira1
dokladnie balam dwa dni temu gin potwierdzil ciaze i ylo widac juz pecherzyk w wielkosci 5,5mm

Gość kestes
To super, że Wam sie udało. Gratulacje! TAk wiec teraz dbaj o siebie:) Ja w ciązy nie wiem czy jestem, moge byc ale za wczesnie aby to stwierdzic. Do okresu jeszcze połtora tygodnia, wiec testu nie mam co robic. Ale dziwnie sie czuje, bo od stosunku codziennie boli mnie jajnik albo dól brzucha, wiec nie wiem czy to na ciąze czy z ogólnego stresu. W sumie 11 m-cy temu urodzilam ślicznego synka, wiec teraz to byłaby raczej wpadka. Troche za wczesnie na drugie dziecko, ale cóz jak bedzie to mówi sie trudno :)

Gość ira1
a test robilam dwa dni przed spodziewana @ i wyszedl pozytywny

Gość kestes
ja anjchetniej zrobilabym juz jutro, ale w moim przypadku moze nei miec to sensu. Przy pierwzej ciazy w dniu @ test nic nie wykazał, dopiero chyba za 2, 3 dni widzialam dwie kreski. Wiec obawiam sie, ze musze tylko czekac :)

Gość rairai
Mi test wyszedł pozytywnie. Lekarz stwierdził że to już ponad 5 tydzień :] Z tym że są małe komplikacje i muszę leżeć :( spacery nie wskazane :/

Gość ira1
ja objawow nie mialam zadnych tydzien przed spodziewana @ bardzo bolal mnie brzuch bol trwal kilka godzin a potem cisza i tak przez dwa dni i to mi juz podpadalo... ale poszlam do gina a on mi wykluczyl ciaze gdzie normalnie nie mugl mi stwierdzic bo bylo za wczesnie.. nastepnego dnia poszlam do ogolnego lekarza i zrobil mi usg i wiesz co sie okazalo ze mam kamienie zolciowe COS mnie tknelo biegiem do apteki po test a tu dwie kreseczki...

Gość ira1
a dal ci cos na podtrzymanie

Gość rairai
Tak biorę duphaston 3 razy dziennie.

Gość ira1
kestes to zalezy kiedy bylo zaplodnienie

Gość ira1
Ja mieszkam w uk i tu jest inaczej mysl pozytywnie.. bo niektore to naprawde sobie wkrecaja rozne choroby ze tak powiem a kiedy nastepne usg?

Gość kestes
wiesz co, powiem Ci tak... przytulalismy sie w 8dc, cykle mam 28-29 dni. Wiec owulka jest tak kolo 13-15 przy takich cyklach. Pyatałam męza to mówil, ze do srodka wpadło niewiele. I pytanie...Ciekawe czy przetrwały i w srodku sobe poczekały:) Ale dziwna sprawa, bo od tamtego czasu bardzo delikatnie pobolewa mnie doł brzucha albo jajnik. Przy pierwszej ciazy tak nie mialam, wiec nie wiem czy przypadkiem sobie czegos podswiadomie nie wmawiam.

Gość ira1
wiesz co ja tez myslalam ze owulka jest tak jak oblicza kalendarzyk ale sie mylilam owu mialam okolo 11 dc wiec owiele szybciej potwierdzily to testy owu a robilam je pierwszyraz takze nie wiadomo kiedy ty mialas dokladnie a i ja nie mialam sluzu typowo plodnego u mnie byl mleczno- bialy

Gość ira1
i nie zwlekaj byt dlugo z testem bo stres robi swoje i @ moze sie przez to opuzniac

Gość rairai
Kolejne usg mam za dwa tygodnie. Myślę pozytywnie ale strach jest.

Gość no nieeeee
ale od stosunku mineły 13 czy 14 dni, do @ jeszcze poltora tygodnia, wiec myslisz ze ma to sens? Niby sa takie super czułe (bobo niebieskie-strumienowy) ale wydaje mi sie ze to raczej chwyt reklamowy. Sama nie wiem, co myslec... W sumie, jakby miala byc dziewczynka do parki, to nawet bym chciała:) Chociaz wiem, ze byloby ciezko, bo jak to drugie urodziloby sie to moj mały miałby dokladnie 20 m-cy. Wiec łatwo na pewnoby nie było :)

Gość kestes
Do rairai----> nie martw sie, bedzie dobrze. Myśl pozytywnie i stosuj zalecenia lekarza. A przede wszystkim duzo odpoczywaj.

Gość kestes
Oooooo widze, że dziewczyny już straciły checi na rozmowe :(

Gość ira1
hej ja robilam test co wykrywa tygodniowa ciaze liczac od zaplodnienia i nie ma zadnych kresek pokazuje ci czy jest ciaza czy nie ma i wskazuje tydzien ciazy ale jest on drogi wiec lepiej poczekac..... a do gin nie ma co isc bo i tak za szybko

Gość A po co kolejny temat
skoro już od dłuższego czasu jest już jeden taki?

Gość A po co kolejny temat
z tego co widzę to ty akurat piszesz i tu i tam więc jakoś ci to zamieszanie chyba nie przeszkadza. ;) ale co kto lubi. Jakiś dziwny trend się robi -grudniówki tez mają 2 tematy (bo się pokłóciły) plus jeszcze jedno osobne forum. Jak widać prędzej czy później w wielu topikach dochodzi do rozłamów. Dlatego ja już na żadnym nie będę pisać choć mogłabym bo mam tez termin na styczeń. Pozdrawiam. :)

Gość ira1
zaczelam tam i skoncze tu....

Gość rairai
Mnie już to leżenie i myślenie do szału doprowadza. Nie wiem czemu mogę autem jeździć a spacer odpada...siedzę w domu i myślę. Co będzie jak kolejne usg wyjdzie źle? :/

Gość ira1
a czy mialas plamienia? dlaczego nie wypytalas gin co jest nie tak rzeczywiscie dwa tygodnie to sporo ja bym tez dostawala szalu

Gość rairai
Wypytałam, powiedział że na tym etapie nie jest w stanie stwierdzić co się dzieje. Zwiększył dawkę hormonów. Plamienie miałam raz i to tylko przez chwilę. Od tej pory cisza. Zabronił do pracy chodzić, już do końca ciąży mam być na l4. I powiedział że nie jest w stanie zagwarantować że szczęśliwie dotrwam do 3 miesiąca.

Gość ira1
a badz madrzejsza i idz do innego gina prywatnie jak cie stac i idz tylko na kontrole i zobaczysz co on ci powie, bedziesz sokojniejsza a stres robi swoje....