Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doszła nie doszła panna młoda

rodzice chcą wziąć kredyt na moje wesele

Polecane posty

Gość NanuNana
To zależy od tego, czy Twoi rodzice będą w stanie ten kredyt spłacić, czy jest on dla nich wielkim obciążeniem. Jeśli jest - ja bym tych pieniędzy nie wzięła, bo nie chciałabym żeby rodzice wpędzali się w długi z powodu MOJEGO wesela. My praktycznie na wszystko uzbieraliśmy sami przez rok, nie robimy dużego wesela tylko obiadokolację na 30 osób. Moi rodzice zapłacą za noclegi dla mojej rodziny (ok.9 osób) i wiem, że będą w stanie wyłożyć takie pieniądze. Od teściów kasy nie braliśmy, tylko poprosiliśmy, żeby załatwili kilka rzeczy np. ciasta, napoje bezalkoholowe. Bo wiemy, że teść byłby w stanie narobić długów po znajomych i rodzinie, żeby synkowi zrobić wesele takie jak ON by chciał (a jego wizja jest trochę inna od naszej :P ). A pracę ma taką, że przez kilka miesięcy nie wie w co ręce włożyć a później przez kolejne kilka miesięcy nie ma nic. Więc za te pieniądze, co zarobi muszą się z żoną utrzymać.

Gość GOSC8y87mnb
My też staliśmy przed tym dylematem, u nas było tak że siostra narzeczonego brała slub 2 lata temu i jego rodzice wzieli kredyt na jej slub, ale u nas bylo inaczej, moj narzeczony nie chciał obciążać rodziców i zdecydował że sam uzbiera pieniązki, noi doszliśmy do porozumienia że te pare miesięcy nas nie zbawi bo zamiast w kwietniu ustaliliśmy date na wrzesień:-)