Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liderka!

Koszt budowy takiego domu - jak sądzicie?

Polecane posty

Gość ijiojoj
300 tys

budowa z gotowego projektu nie jast taka droga, ale wykonczenie to jest dopiero kasa..

Gość bjjjoojj
" NIE JEST TAKA DROGA " - takiej waluty nie znam :(

ogolna...zalezy tez na jakiej dzialce, czy uzbrojona czy trzeba wszystko ciagnac... samo postawienie to okolo 400-450 tys ten dom akurat 126 m2 z tego co zobaczylam, wiec to nie jest jakas wielka chalupa...wykonczenie to kwestia gustu i mozliwosci wlasciciela...ogrodzenie, podjazd, ogrod- to nie jest tania impreza

Podobno budowa domu aż do wprowadzenia sie kosztuje co najmniej 400 tysiecy. Ale to tak co najmniej, czyli nie tak że bierzesz firmę budowlaną i tylko przychodzisz oglądać i wybierać kolor farby :)

No tak... liczę, że systemem gospodarczym będzie nieco taniej:P

Gość kikko
malenstwo-200tys stan surowy zamkniety plus wykonczenie

Gość pavonia_
wszystko zależy od materiałów, czy budujesz z ytonga czy suporeksu, bloczki fundamentowe, czy wylewany, dachówka ceramiczna, czy blacho-dachówka, zależy też jakie okna, strop, a także robocizny, w jakim regionie budujesz?

Gość pavonia_
a dom nie jest maleństwem tylko normalnym standardowym średniej wielkości, maleństwo to ja buduje poniżej 100m2:-)

Gość kikko
moj ma ponad 200 mkw stad dla mnie malenstwo:)

od 250 000 zł w górę.. Zależy jak duży jest ten dom, z czego zamierzasz go zbudować, jak kształt bedzia miał dach, czym będzie pokryty i czym zamierzasz go wykończyć...

Gość pavonia_
kikko, to na ogrzewanie penie sporo kasy wam wychodzi

Gość budowniczy 100%
okolo 300-400 000zł

Gość zxzxyyedsa
bardzo brzydki dom

Gość kikko
dopiero zaczynamy budowe

Gość pavonia_
budowniczy przesadzasz, 230-250tys, powinno im wystarczyć, jestem w cenach na bieżąco:-)

Ja w tej chwili mieszkam w domu, który ma ponad 250m2 i takiego w życiu bym nie chciała. Jakie maleństwo, on ma 125m2:) 5 pokoi, uważam że jest bardzo funkcjonalny i ustawny. Ogrzewanie mnie nie zrujnuje. :) Może z zewnątrz nic ciekawego...ale nie chcę willi tylko DOM do mieszkania:) Chcę wybudować w małym miasteczku 50 km od Warszawy. Ceny za robociznę nie są tu zawrotne, bowiem jest dostęp do stosunkowo tanich fachowców:) Okna normalne białe raczej. Od sprawdzonej firmy. Drzwi też żadna revelacja:) Najprostsza dachówka, dach dwuspadowy jak widac na zdjęciu. Przestrzeń wokół domu mogę potem zagospodarowac:) Jedyne z ekskluzywniejszych rzeczy to wypoczynek za jakieś 8tyś i wymarzone drewniane podłogi.. Albo chociaż dobre panele 50zł metr. W każdym razie - nie chcę żądnego przepychu:P

pavonia_ - też mi się wydaje, że według moich upragnionych standardów to te 250tys to max! A co do materiałów...to nie zalezy mi na czerwonej cegle:P Coś stosunkowo taniego a dobrego i ocieplenie oczywiście :) zxzxyyedsa - brzydki?:) A patrz - mi się podoba:) Funkcjonalny i tani w budowie.

Donja - ja nie lubię drzwi do pokoju przy wejściu praktycznie ... ten projekt który wkleiłam podoba mi się NAJ:)

Gość pavonia_
Liderka, dachówka ceramiczna, droga jak cholera, za dach wychodzi nam z więźbą , robocizną i dachówką ok 30tys, spodziewałam się że będzie trochę taniej, ogólnie ceny idą w górę, ytong już podrożał, bloczki fundamentowe też:-O

a jaki domek budujesz?:) Podziel się projektem:) I jak cenowo dotąd?

Gość pavonia_
liderka, a jakie ogrzewanie będziecie instalować tradycyjne C.Oczy coś innego, bo masz tylko tylko jednymi drzwiami oddzieloną kotłownię, od pomieszczeń użytkowych

Gość pavonia_
ja dom w winogronach z archonu, miał być w miarę tani, ale okazuje się że jest dużo niestandardowych rzeczy w projekcie, wyższe kominy i takie tam

Myslałam o gazie. To mały domek - a jaka wygoda. I dogrzewanie kominkiem, może w płaszczem wodnym czy coś. Oczywiście drzewo trzeba przynieść wtedy:P Wegiel na pewno nie, nie ma kotłowni typowej, no i drożeje ...drzewo...nie:P Wolę gaz:) Domek mały:)

I jak, wyrobicie się? Jaką kwotę zakładasz? Ten mój projekt wydaje się być prosty...tani...ale..

Gość pavonia_
to ok z tym gazem, ja mam w strefie chronionej budowę więc mogę gaz, ekogroszek, albo drewno i dachówkę mam narzuconą w pozwoleniu na budowę w przeciwnym razie zdecydowałabym się na blachodachówkę

Gość pavonia_
myślę że 200tys, lekko mam pójdzie , mam dużo okien, strop z terivy, buduję z ytonga