Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamuskaa

jak to jest...

Polecane posty

Gość przyszla mamuskaa

niedlugo rodze i bardzo sie denerwuje czy dam sobie rade z malenstwem jak bede w szpitalu i mam pytanie, czy przy zmianie pampersa zawsze smaruje sie kremem pupcie? Jak czesto zmieniac pampersy, jak czesto karmic...tak sie boje a zarazem ciesze ze nasza coreczka bedzie z nami :)

co do smarowania za każdym razem to niekoniecznie, pampersy często, zresztą kupki na początku mogą być kilka razy dziennie, sama zobaczysz jak często trzeba będzie zmieniać, a co do karmienia to zależy : jak piersią to maluch może się upominać co 2 godz.

Hey. Ja smaruje kremem przy każdej zmianie pieluszki. Pieluszkę zmieniam przed każdym karmieniem, a nie raz częściej jak przytrafi się grubsza sprawa. A co do karmienia to różnie karmią. Ja karmię mm i karmię co trzy godziny, ale piersią to się chyba na rządanie karmi.

dziecko da znać kiedy jest głodne, wyczujesz kiedy pieluch jest przemoczona, wystarczy dotknąć. Nie ma potrzeby smarowania dziecka przy każdym przewijaniu, ja używam jedynie pudru i nic więcej, pupę i pachwinki zasypuje cienką warstwą. U noworodków jest inaczej ponieważ w pachwinach jest maź płodowa i niczym się ich nie zasypuje ani nie smaruje, jedynie pupę.

Gość przyszla mamuskaa
dzieki za rady, mam nadzieje ze jakos sobie poradze :)