koliber999 0 Napisano Maj 26, 2011 Zapomniałam wziąć tabletkę w 3 tygodniu, zażyłam ją po 14h lub 15h. Problem jest taki, że nie mogę dostosować się do tego co jest w ulotce ( skończenie opakowania, nie robić 7 dniowej przerwy i zacząć kolejne opakowanie ) ponieważ pracuję i nie mam możliwości pójścia do ginekologa po receptę, a w poniedziałek musiałabym zażyć tabletkę z nowego opakowania. 2 dni przed zapomnieniem tabletki odbyłam stosunek. Wcześniej już zapomniałam tabletki także jest to moje 2 opakowanie łączone ( bez 7 dniowej przerwy). Mogę do końca zażywać tabeltki zrobić 7-dniową przerwę i zacząć nowe opakowanie? Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miarka 0 Napisano Maj 26, 2011 Bardzo małe. Ostatni tydzień jest najniebezpieczniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość takie dwie Napisano Maj 27, 2011 Ja mam w ulotce 2 opcje: brak 7 dniowej -przerwy lub natychmiast odstawić tabsy i zrobić przerwę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach