Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helloł helloł

HIV

Polecane posty

Ale Ty jesteś głomb. Ja pierdo... Jaki lekarz prywatny Ci wypisuje skierowania na badania refundowane przez nfz. Kobiety, które chodzą prywatnie za wszystko sobie płacą. Za każde badanie krwi itd. Więc nie wiem co tu niby się odbywa kosztem kobiet chodzących do lekarza na nfz;/

Gość helloł helloł
a po taki np chuj,że będąc w ciąży np. bliźniaczej musi być USG na każdej wizycie.

Gość helloł helloł
No proszę cię, gdzie ty tu widzisz podobieństwo. mam męza , 2 dzieci i nie boje się,że pójdzie na lewo. Dzisas :/

Gość hehehoho
no to macie chujowyuch lekarzy mój mi wypisuje skierowanie na wszystkie badania na nfz :P bo przy okazju pracuje w szpitalu i tyle w temacie :P i w wiekszosci przypadków tak jest :P tylko glupki płacą za wizyte i jeszcze za badanie ze skierowaniem hahahbuhahahahahaha i wlasciwie po co wam to skierowanie prywatne jak za to płacicie ? same do laboratorium pojsc nie mozecie i powiedziec co chcecie zbadac prywatnie?

Gość hehehoho
to że ty sie nie boisz nie znaczy że on nie chodzi na boki hahaha kretynko :P tylko nie pisz ze jesteś pewna :P

Gość helloł helloł
hohohoho błyszczysz inteligencją na kilometr. A twój chodzi,że tak o innych sądzisz. Sory, ale jestem pewna. Zazdrościsz?

A kto powiedział, że ja dostaje skierowanie? Lekarz mi tylko mówi co mam zrobić. Idę i robię. Mój lekarz też pracuje w szpitalu. I nie będę się szarpać za każdym razem do lekarza, żeby zaoszczędzić 8 zł na morfologii. Czy 10. Nie wiem ile tam jest. Zresztą ja już Swoje dziecko urodziłam, nie zbiedniałam na tym, że chodziłam prywatnie czy prywatnie robiłam badania.

Gość hehehoho
pewno zazdroszcze ze hohohohoho zwłąszcza tobie :P

a wiecie dlaczego w Polsce tak mało mamy nosicieli i chorych na HIV? bo testy nie są obowiązkowe i druga połowa nie wie o tym , że jest nosicielem, przez 15 lat mozesz nie miec żadnych objawów, najczęściej jednak po 8 latach pojawiają się pierwsze, a dróg zakazenia jest wiele i kazdy jest w naszych czasach narażony na ryzko zakażenia. Gdy ciężarna dowiaduje się, ze jest zarażona dostaje leki i ma 98% szans że dziekco urodzi się zdrowe, w uk robiono mi test bo tutaj jest to obowiązkowe i standardowe, dlaczego go nie robić skoro jest się pewnym minusa? myślmy o dziecku wiec lepiej test zrobić, są w Pl placówki któe wykonują test za darmo ciężarnym, więc bez strachu lepiej iść go zrobić, bo im wcześniej wykryją zakażenie tym szansa na długie życie jest taka sama wtedy jak u ludzi zdrowych, bo mitem już dawno jest że HIV dotyczy tylko narkomanów, homoseksualistów i prostytutek

Gość hello hello, wkurzasz sie a sa
Hellol hellol - Ty jestes jakas niedorozwinieta, naprawde. Pytanie dziewczyny z innego tematu - jak szybko po porodzie kochalyscie sie ze swoimi partnerami ( czy cos w takim stylu, nie pamietam dokladnie pytania i pozniej dodane ) ja juz nie kochalam sie dawno z mezem i boje sie ze pojdzie na bok.

Gość helloł helloł
to nie jest w ogóle moja odpowiedź, weź sie puknij w głowę :/

Gość hello hello, wkurzasz sie a sa
Taaa... sama oczekujesz od ludzi normalnych komentarzy na swoim topiku, a co robisz innym? zachowujesz sie jak debil, jak mozna odpowiedziec lasce na pytanie - kiedy sex po porodzie? ze ma debila za faceta lub inne takie. To nie bylo pytanie i nie taka odpowiedz byla potrzebna. Teraz ktos Tobie skomentowal o testach na ojcostwo i juz sie denerwujesz? traktuja Cie tak, jak Ty traktujesz innych - pamietaj o tym. I nie sciemniaj mi tu teraz o tym ze to nie ty pisalas. Bo az Ci sie nos wydluza od tych klamstw. Wymagasz normalnych racjonalnych odpowiedzi na swoj temat, a innych to bluznisz od razu i jedziesz po kims...

Gość 36985214477
ja też jestem w ciąży. i nie muszę robić badań na hiv. i nikt mi o tym nie wspomniał nawet.

Gość helloł helloł
polecam czytanie ze zrozumieniem to raz, a dwa okulary. Weź sobie temat poczytaj jeszcze raz. Ja tam nikogo od debili nie wyzywam, a że tu mi ktoś o ojcostwie wyjeżdża, już pisałam, nie rusza mnie to. Nie podniecaj się.

Gość 36985214477
może to rzeczywiście źle. ale to jest Polska właśnie. wolą leczyć wielu przypadkach niż leczyć

Ja zrobiłam to badanie z własnej inicjatywy wraz z innymi badaniami na początku ciąży-lekarz mnie pochwalił ;) powiedział, że teraz będą musieli mówić pacjentkom o tym, że jest to badanie zalecane, ale nie obowiązkowe, tyle że w sytuacji, gdy pacjentka odmówi wykonania badania lekarz będzie miał obowiązek odnotować to w karcie ciąży i taka kobieta na porodówce będzie traktowana jako potencjalnie chora-czyli personel będzie zachowywał większą ostrożność. Za badanie zapłaciłam 50zł.