Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KarolinkaMama

czy są tu mamy, których dzieci mają 5,5 miesiaca i wciąż

Polecane posty

Gość KarolinkaMama

ulewają?proszę pocieszcie mnie bo ja moją córeczkę przebieram po 3 razy dziennie!!nie pomaga za wiele to,że dostaje gęste jedzonko bo od jakiegoś czasu dodaje jej albo kleik ryżowy do mleczka albo kaszkę a przedtem do niedawna miała nutriton...na tym nutritonie mniej ulewa ale czy do cholery dziecko takie duże jeszcze ma prawo ulewać?lekarka twierdzi,że to refluks ale dajemy jej tylko debridat odkąd skończyła 2 miesięce.Ogólnie to bardzo ładnie tyje i jest pogodnym dzieckiem więc lekarze nie widzą problemu....

Moja ma co prawda 4,5 i też ma nutriton. Chcieliśmy przejść nakleik, ale strasznie ulewała. Ato nie refluks. Nawet do 8 miesięcy może dziecko ulewać. Pomiędzy 6 a 8 miesiącem zaczyna się zamykać cały ten układ pokarmowy.

Gość KarolinkaMama
hej Endlessy, no właśnie moja na kleiku czy kaszce dodawanej do mleczka też potwornie ulewa, jedynie nutriton jakoś wiąże te jedzonko w brzuchu,że mniej ulewa.Jutro muszę więc znowu kupić paczkę nutritonu.A powiedz mi czy stosowałaś może Sinlac albo wiesz czy można go dodawać do mleczka?bo na necie piszą,że nie mieszać go z mlekiem mm ani mieszkanką zasteczą(moja ma nutramigen)

Nie mam pojęcia. A moja też je nutramigen. Wcześniej ulewała po kilka razy po każdym jedzeniu. Teraz czasem tylko picie. Ale Ona jest bardzo żywa więc nie ma szans, żeby całkiem przestała ulewać.

Gość KarolinkaMama
Endelssy moja też jest baaardzo żywa i radosna, non stop kopie nóżkami, szaleje w bujaczku i śmieje się-może to dlatego tak jej sie cofa te jedzenie.W każdym razie dzięki za odzew serdecznie.Pozdrawiam Cię.

Gość kurde nie pocieszę cię
mój na nutritonie też ulewał potwornie, czasem w nocy musiałam zmieniać nie tylko ubranie ale całą pościel i syna i naszą, a przebierałam go chyba z 15 razy w ciągu doby, po każdym karmieniu po trzy razy. szok. teraz ma 9 miesięcy i jest ok:) nie ulewa od około 7 mc

Gość KarolinkaMama
kurde nie posieszę cię- wiesz to naprawdę miałaś problem-gorszy od mojego-chodzi o to,że to naprawdę jest uciążliwe (te ulewanie)bo jak idziemy gdzieś do kogoś czy na spacer a z małej się ciagle leje jakby była noworodkiem:(kochana mam nadzieję,że mojej za miesiąc,za dwa też przejdzie:)tylko czekam i odliczam dni, zawsze rano jak wstaje to mowię do siebie-oooo super, już 1 dzień na plusie do przodu:)

Gość mama wcześniakow
witamm, uwazam ze nie masz sie czym przejmowac, moje malenstwa maja ponad pol roku i nadal im zdaza sie ulac szczegolnie jak zjedza cala butle mleka ale za duzo picku. nie martwie sie bo kazde dziecko inaczej dojrzewa

Gość mama wcześniakow
i rozumiem ze to uciazliwe moze po kazdym jedzonku potrzymaj niunie swoja w pionowej pozycji odbije sie i wtedy nie uleje ja np gdy klade malych spac to klade je na poduszce zeby mialy wyzej albo podkladam cos pod nozki lozeczek zeby bylo wyzej

Gość kurde nie pocieszę cię
mogę ci poradzić jedynie zeby jadła mniej a częściej, ja tak sobie radziłam, że dawałam mu częściej ssać ale krócej

Gość KarolinkaMama
jolant96 i jak sobie z tym radzisz?pewnie cię to wkurza tak jak mnie ale cóż- i tak kochamy nasze dzieciaczki nad życie.

Gość KarolinkaMama
jolant96-coś ty mi wkleiła?żartujesz sobie?fuuuuuj!!!!!!!!!

Gość mamusieńka..
my dopiero po 6 miesiącach odstawiliśmy zagęszczacz Nutriton. Nie było lekko ale daliśmy rade. Nawet słoiczki musieliśmy zagaszać.. i to ciągłe wstawanie w nocy i czyszczenie noska... masakra