Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

urzad pracy a ciaza

Polecane posty

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Witam, jestem w 4miesiacu ciazy, nie pracuje. Niedawno pracowalam, ale dorywczo-na umowe zlecenie. Teraz nie mam zarobku. Chcialam sie zarejestrowac w Urzedzie Pracy(glownie z powodu ubezpieczenia). Mam powiedziec o ciazy? czy przysluguje mi po urodzeniu jakis zasilek? Dziekuje za odpowiedz

nie musisz mowic od razu. pracy pewnie i tak ci nie zaproponuja. ja powiedzialam jak poszlam sie rejestrowac tez ze wzgledu na ubezpieczenie to mnie baba tak zbesztala ze ja nie chce do pracy tylko zeby miec ubezpieczenie, no to ja na to niech mi da prace to [pojde. a ta znowu cos tam sie poplula do mnie i znowu swoje, wiec ja do niej ze jak nie moge sie zarejestrowac to niech mi pokaze taki przepis albo ide do dyra. zamknela sie i z zemsty jak bylam juz w 7 miesiacu dala mi oferte do odkurzania aut w myjni, ale najpierw sie spytala czy mam prawko? debilka jedna. oczywiscie nie przyjelam tej pracy tylko wzielam od gina zwolnienie. te urzedniczki to maja jednak nasrane zdrowo.

wlasnie tak mysle, zeby nie powiedziec. A tej babie trzeba bylo powiedziec, ze tak czy siak musi Cie zarejestrowac i tyle. Niech spada. Bo to tylko Twoja sprawa po co sie rejestrujesz.

Gość bjkbkj
nie musisz o ciąży mówić z urzędu miasta/gminy przysługuje na 100% becikowe 1000zł, jeśli nie przekraczasz dochodu 504zł na osobę to również dodatkowy 1000zł i rodzinne coś około 60zł macierzyński nie będzie ci przysługiwał ani nic innego zasiłek dla bezrobotnych też nie kurcze szkoda że nie spróbowałaś znaleźć jakiejś pracy na umowe o prace na poczatku ciąży

nie "Wy", tylko Panstwo. I co ma znaczyc-"dziecioroby"? Masz wogole pojecie o czym piszesz? Wiesz z kim rozmawiasz? znasz moja historie ze masz czelnosc takie rzeczy wypisywac?

wiem o tym, ale wszystkie prace byly na umowe zlecenie,najakis tak okres czasu. A np po 3 miesiacach kazdy by sie dowiedzial o ciazy i nie dal umowy o prace-niestety

Gość i my musimy utrzymywac
haha, ale ignorantka! A skąd panstwo ma pieniądze nieuku?? Z naszych podatków! A twoja historia jest taka, ze zaciążyłaś i teraz kombinujesz jak kasę wyciągnąć.

a czy to zle ze chce miec ubezpieczenie z panstwa na siebie i dzieci? nalezy mi sie jak psu buda. z moich podatkow tez szlo na kogos kto akurat byl bez pracy. osoba bezrobotna=osoba bez kasy a skad wziasc pieniadze na prywatne wizyty u lekarza jesli sie nie ma pracy czyli pieniedzy? niech mi dadza prace to nie bede musiala korzystac z "twoich" podatkow.

Gość i my musimy utrzymywac
niech ci dadzą pracę-no skoro nic nie umiesz:O A przepraszam, umiesz mieć roszczeniową postawę i rozłożyć nogi, buahahaha

slucham? skad wiesz ze jestem nieukiem?skad wiesz co skonczylam, ze sie tak wymadrzasz? to ze ktos nie ma pracy, nie znaczy ze zawsze jej nie bedzie mial! a i co do rozlozenia nog to wypraszam sobie! jesli dla Ciebie taki cud jak dziecko to "rozlozenie nog" to gratuluje!zakompleksiona osobo!

Gość gość
Zazwyczaj takie posty piszą osoby bez pojęcia o stanie rzeczywistym na świecie. a w szczególności w naszym kraju. to że kobieta w ciąży chce mieć ubezpieczenie nie jest czymś nadzwyczajnym. musi chodzić do lekarza oraz urodzić w państwowym szpitalu. Jakoś w innych krajach europejskich nikt nikogo nie nazywa dzieciorobem :/ wręcz przeciwnie, zachęca małżeństwa do zakładania wieloosobowych rodzin aby nie ściągać większej ilości emigrantów. bo ktoś musi się rodzić! i ktoś musi pracować na innych w przyszłości.Najłatwiej kogoś obrażać. agresja słowna jest oznaką słabości, niedouczenia oraz niskiego poziomu inteligencji. Nie przejmujcie się tym!

Gość gość
powinno nam przeszkadzać że z naszych podatków utrzymywani są politycy i ZUS budujący swoje marmurowe posiadłości. pijacy i alimenciarze powinni nas po oczach boleć i nasze podatki. A nie kobiety! w ciąży! ten kraj jest rządzony przez złodziei i idiotów ale niestety też sami obywatele nie grzeszą rozumem ani kulturą. STO LAT ZA MURZYNAMI! (bez podtekstów rasistowskich)