Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość khjhujhjhg

matematykow prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość khjhujhjhg

1.Pole trapezu, w ktorym wysokosc i krotsza podstawa maja po pierwiastek z 5cm, a dluzsza podstawa ma pierwiastek z 20cm jest rowne: a) 10 cm2 b) 2pierwiastki z 5cm2 c) 15cm2 d) 7,5cm2 Prosze o obliczenia, nie tylko o wybranie wlasciwej odpowiedzi. 2. bakterie najczesciej rozmnazaja sie przez podzial komorek na pol. Podzial pradka nastepuje co dwa dni. Po ilu dniach liczba pradkow powstalych z jednego pradka przekroczy tysiac?

Gość khjhujhjhg
to tylko dwa proste zadania( proste, dla was..)

Gość mały chemik
"prątka", nie "prądka"...

Gość fx2fx
kombinuj sama . Masz kwadrat i trójkąt. Kombinuj:)

Gość bimbirimkim
jaja sobie robisz wszytki dane masz podane 🖐️ wzór na pole trapezu jakbyś nie znała P= a+b/2 * h

Gość o-naaaaaa
dane a=pierw20=2pierw5 b=pierw5 h=pierw5 P=1/2(a+b)h=1/2(2pierw5+pierw5)pierw5= 1/2 razy 3pierw5 razy pierw5= 1/2 3 razy 5= 1/2 razy 15= 7,5

Gość mały chemik
1. d) 2. 64 dni A teraz pomyśl, jak to obliczyć. Myślenie nie boli ;) Wzory na pewno masz w podręczniku. Zresztą do pierwszego ktoś już podał wzór, trzeba tylko podstawić.

Gość ciepka 25
jak tak dalej bedzie z tymi naszymi nieukami to za chwile bedziemy szyc paputki dla chincykow :O

Gość mały chemik
No, właśnie o tym samym pomyślałam... Jak ja byłam na tym samym poziomie, to nawet mi nie przyszło do głowy, żeby kogoś prosić o odrobienie lekcji za mnie. Przecież to wszystko jest w książce - tylko podstawić do wzoru.