Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agawa_Agawa

Jaki środek przeciw komarom bezpieczny dla niemowlaka?

Polecane posty

Generalnei chodzi mi o to, czy są bezpieczne te odstraszacze komarów, które się wtyka do kontaktu (np. Raid) - czy w pokoju niemowlaka można stosować takie środki? Wiem, ze można na łóżeczko założyć moskitierę i ewentualnei popsikać otoczenie sprayem z apteki bezpiecznym dla dzieci (nie pamiętam akurat jego nazwy), ale chodzi mi o to, ze w tym samym pokoju, co mały śpię też ja i też muszę być jakoś zabezpieczona. Spreje są wedlug mnie średnio skuteczne, a w poprzednich latach zawsze stosowałam właśnie Raid do kontaktu i uważam to za genialny wynalazek - bo nie dosyć, ze nic nie gryzło w nocy, to nawet nic nie latało i nie bzyczało w pomieszczeniu. Ale teraz mam 3-miesięcznego bobaska i nie wiem, czy taki odstraszacz jest dla niego bezpieczny (w końcu jakieś opary chyba się z tego unoszą w powietrzu). Czy ktoś wie?

Gość marttttttttttttttta
włącz w innym pokoju i bedzie dzialac u dziecka,zawsze tak robilam.

Gość kestes
Ziaja ma taki środek ale to powyzej roku, sa tez wklady do kontaktu moze tego spróbuj

Kestes - właśnei o wkłady do kontaktu mi chodzi, ale nie wiem, czy to dla niemowlaka jest bezpieczne. W innym pokoju nie mogę właczyć, ponieważzamykam drzwi od sypialni (aby nie dochodziły hałasy, bo inni domownicy nie chodzą tak wcześnie spać jak ja i mały) :-)

Gość uuiuiuiuioio;
chicco super polecam