Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama..Fabianka

38 tydzien ciazy

Polecane posty

Gość mama..Fabianka

hej dziewczyny ...tak jak wyzej napisałam jestem w 38 tygodniu ciazy ...to bedzie moje pierwsze dziecko ...mam do was pytanie moze ktoraz z was tez tak miała .am takie uczucie ze mam pełny brzuch jak by mi sie załatwic chciało ale nie moge a za to jak dzidzius sie rusza bardzo mnie to boli czy to normalne??

Gość mama..Fabianka
prosze o odpowiedz

Gość mama..Fabianka
??

Gość kestes
Myśle, e możesz być spokojna. Na tym etapie, to juz sie rózne rzeczy dzieją. Koncówka jest najgorsza. Chociaz ja urodzilam w 38 tyd i 2 dni.

Gość mama..Fabianka
eh az tak strasznie w pochwie mnie kuło...

Gość mama..Fabianka
jest tez taki problem ..ze w 8 miesiacu zaczeła mi sie szyjka skracac a ja nawet tego nie czułam moja ginekolog sie pytała czy miałam jakies skurcze a ja miałam tylko jakies małe kłucia poprzedniego dnia ...dlatego tez sie tak martwie ...

Gość kestes
Moj synus przy koncówce tez sie bardzo wiercił. Czasmi nawet zastanawiałam sie czy nie ma ADHD:) Wiadomo, ze teraz wszystkie ruchy czujesz, bo dzidzia ma juz mało miejsca w brzuszku. Być może są to tez sygnały zbliżającego sie porodu:)

Gość zapomnialam nicka
ja jutro zaczynam 38tc i mam to samo co Ty takie klucia i nacisk na pecherz. maly cisnie glowka na szyjke stad ten bol, ale pocieszmy sie, ze juz blizej niz dalej:)

Gość ja w sobote
mam pelny 38 tc tez idzie na pecherz , mala jest bardzo aktywna mam nadzieje ze niedlugo juz urodze , bo strasznie mi nogi puchna :O

Gość mama..Fabianka
no dokładnie juz blizej niz dalej :)dziekuje wam uspokoiłyscie mnie :)jutro mam wyznaczona wizyte u ginekologa ,mam nadzieje ze bedzie wszystko w porzadku;)

Gość mama..Fabianka
tez mi teraz pod koniec zaczeły strasznie nogi puchnac...do tego czuje jak by mi dretwiały jak siedzie ...trzeba wiecej lezec z nogami w gorze:)

Gość ja w sobote
no moja sie tak rusza (chyba ma ADHD) az boli :D ale jeszcze troche i bedziemy mialy nasze malenstwa ;)

Gość mama..Fabianka
juz sie nie moge doczekac :) wszystko juz naszykowane dla dzidziusia:)

Gość ja tez tak mam :/
tez jestem w 38 tygodniu i mam tak ze wydaje mi sie ze chce do toalety ale to nie to :/ na dodatek mam straszne gazy, ciezko sie ulozyc na łózku, jedynie na lewym boku ale wtedy to juz rewolucja w brzuchu, a wstaje do łazienki i juz mi sie nie chce... a przy mezu w łózku przeciez nie bede takich rzeczy robiła :/ z tym mam najgorszy problem. do tego kucie w pochwie :/

Gość MONIKA 28
Hej jestem w 38 tygodniu ciąży, ciagle mam skurcze przepowiadające, mała ucika mi głowką powodując skurcze, ciagle chodze do lekarze bo mysle że to już ten moment. Opiszcie proszę jak ropoznać że to własciwy moment?

Gość gość
Hej Mi wczoraj zaczął się 38 tydzień według miesiączki ale u mojego lekarza jest to zawsze tydzień do tyłu ponieważ tłumaczył że musi byś tydzień pełny i skończony. Już nogami przebieram ze strachu bardzo się boję mimo tego że jest to moja 2 ciąża :) Mam nadzieję że wszystko pójdzie sprawnie i szybko :) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Gość gość
To czekanie dobija.. .

Gość gość
TEGO momentu nie da sie nie zauwazyc :) tez myslalam tak jak Wy i duzo wczesniej widzialam symptomy..ale ur.2 tyg.po..i bylo wiadomo,ze to TO :) robi sie b.regularnie plus,jak u mnie,okropny bol :/

Gość gość
Hej mamuśki mam taki mały problem, jestem w 38 tc i od kilku dni moja mała żabcia bardzo się wypina, sądzę że to pupcia (widoczna gulka) po lewej stronie brzucha, tylko że ona tak cały czas... Dziś zauważyłam że nie zmienia swojej pozycji, czuje ruchy ale martwi mnie to że cały czas ta gulka jest widoczna zwłaszcza jak leżę lub stoję. Czy to normalne?

Gość gość
Jedź do szpitala, powiedz że słabiej ruchy czujesz, niech sprawdzą. A jak nie chcesz kombinować to podjedź prywatnie na ktg albo zadzwoń do swojego lekarza.