Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

OSZUKANA NA ALLEGRO

Polecane posty

Gość kleosia samosia

Kto mi pomoze/ Kupiłam na allegro parasolke do wozka dzieciecego, oczywiscie przed zakupem sprzedawca miał same pozytywne kometarze, w ten sam dzien wysłałam pieniadze, oczywiscie zero odp na emaile, nie odbiera tel., a dzis cholera patrze a tam pisze na jego stronie KONTO ZAWIESZONE. ;/ To jak ja mam teraz odzyskac pieniadze???????????? W sumie nie były to duze pieniadze, bo 32,00zł ale chodzi o sam fakt!!!!!!!!!!!!

Gość proszszszę
dzwoń: nr.tel.512 263 292 to jej numer - był w komentarzach neutralnych, może jak ją zamęczysz telefonami czy sygnałami to odeśle kasę dla świętego spokoju

Gość kleosia samosia
Wielkie dzieki moze to pomoze;/

Gość kleosia samosia
Myslałam zeby pojsc z tym na policje jednak kwaota jest troche moze smieszna:( Ja nie twierdze ze to mało, akurat dla mnie duzo, ale czy warto sobie cholera jeszcze z policja zaczynac;/ Nie wysmieja mnie tam na tej komendzie?

Gość kleosia samosia
Podziałało jeden telefon ze ide na policje i podała mi emaila zebym jej przysłała dane i nr konta do zwrotu pieniedzy:) Dzieki za jej nr tel:)

Gość ja zaczynam sie zastanawiac...
czy tez nie zostane oszukana, kupiłam przez kup teraz suszarke , dostawa kurierem, placiłam z allegro, nie otrzymalam zadnej wiadomosci od sprzedawcy, ostatnia wiadomosc to ze otrzymał wplate... pisze do niego od wczoraj kiedy bedzie wysyłka itd :/ a on nic... cisza zero odpowiedzi

Gość allegrooowww
załatwie wam ta sprawe!!!! Ja już dwa razy byłam oszukana,ale moje cudowne konto maallegro@wp.pl spowodowało że sprzedawcy sięwystraszyli,bo niestety jesta tak ze pracownicy allegro mają to gdzieś,a ja mam specjalne konto gdzie wysyłam takie straszne wiadomości :) zaraz napisze super list i wam skopiuje

Gość allegrooowww
Witam! Z przykrością informujemy że napływają do nas skargi dot. nie wyzwiązywania się z umowy dostarczania towarów wystawionych w naszym serwisie. Kupujący nie mogą się skontaktować, nie odpowiada Pan na wiadomości wysłane przez klientów. Skargi dot. nie otrzymania towaru za które zapłacono. Konto zostało już zawieszone, nastepna czynność będzie nieprzyjemna. Równocześnie zaznaczam że zgodnie z prawem naruszenia owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądów powszechnych lub wcześniej policji). Jeżeli to nastąpi zespół allegro poprzez wszystkie dowody typu maile i potwierdzenia operacji kont bankowych okazanych przez użytkowników uiszcza w sprawach sądowych o ukaranie użytkownika adahurt1 pozdrawiam, Marzena Opiełka Zespół Allegro http://www.allegro.pl QXL Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznań, przy ul. Marcelińskiej 90, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000104322, o kapitale zakładowym w wysokości 1 142 232 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 779-21-25-257 ----------------------------------------------

Gość allegrooowww
wysle ten mail jak podasz mi jego adres!!!! czekam bo mam juz gotowe do wyslania!

Gość allegrooowww
i mogę wam naprawde dać moje słowo,że to skutkuje, Ja kupiłam dwie zabawki link http://allegro.pl/show_user.php?search=czegotuniema wysłałam takiego maila,widac ze sie przestraszył bo mi odpisał tak: kopiuje (a ta sama syruacja-same pozytywy a potem lecą negatywy) Cały czas robimy zwroty i wysyłamy towar mam nadzieje ze użytkownicy będą Państwa informować o tym na bieżąco , mam nadzieję iż Państwo będziecie stali nie tylko za kupującymi , ale także za sprzedającym ponieważ to co się dzieje w komentarzach na co Państwo pozwalacie jest nie zgodne nie tylko z Państwa regulaminem, ale także z prawem . Proszę spojrzeć na komentarze i ich treść , obelgi , wyzwiska i obrażanie jest na każdym kroku . Państwo na to nie reagujecie . My jako sprzedający nie pozwolimy nazywać się złodziejem , przez kilku użytkownkiów wytworzyła się jakaś nagonka na nas .Nigdy nie mieliśmy na celu oszukanie kogokolwiek , o czym świadczy ok. 1200 pozytywnie zakończonych transakcji . Od grudnia były problemy z firmami kurierskimi i dlatego stworzyły się takie problemy . Ale to co ma miejsce jest niespotykane , ludzie piszą ze nie dostali towaru , a faktycznie go dostali , klienci byli informowani o opóźnieniach . mam nadzieję że Państwo tez zareagujecie nie tylko w stosunku do mnie ale też do kupujących o trochę umiaru .My zglosiliśmy sprawę na policję ale na razie nie mamy czasu na zajmowanie się każdą z tych osób z osobna , kiedy uporamy się ze zwrotami i wysyłkami będziemy domagać się roszczeń od osób które ewidentnie kłamały i obrażały nas w swoich komentarzach , mam nadzieje ze Państwo tez poczuwacie się do odpowiedzialności ponieważ zgodnie z regulaminem komentarze nie mogą nikogo obrażać . Jacek Perkowski From: Marzena Opiełka Sent: Tuesday, December 28, 2010 1:05 PM To: czegotuniema Subject: kolejne upomnienie Przypominamy, iż jutro mija czas oczekiwania na zwrot pieniędzy wszystkim użytkownikom allegro zgłaszającym sprawe. Informujemy że część ze zgłaszających zgłosiła zwrot pieniędzy bądz też została dostarczona przesyłka. Niestety, nie wszyscy, dlatego poraz kojelny zwracamy się do użytkownika czegotuniema o uregulowanie zwrotów. Równocześnie zaznaczam że zgodnie z prawem naruszenia owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądów powszechnych lub wcześniej policji). Jeżeli to nastąpi zespół allegro poprzez wszystkie dowody typu maile i potwierdzenia operacji kont bankowych okazanych przez użytkowników uiszcza w sprawach sądowych o ukaranie użytkownika czegotuniema. pozdrawiam, Marzena Opiełka Zespół Allegro http://www.allegro.pl QXL Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznań, przy ul. Marcelińskiej 90, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000104322, o kapitale zakładowym w wysokości 1 142 232 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 779-21-25-257

Gość jolalalaal
ten teks bym zmienila bo tak nijak brzmi, a nawet jak zart: nastepna czynność będzie nieprzyjemna.

Gość allegrooowww
to co proponujesz?

Gość jolalalaal
coś ala: Konto zostało już zawieszone,kolejnym krokiem będzie wstąpienie na drogę sądową albo zawiadomienie komendy głownej policji cos takiego... a nie takie puste.. ze bedzie cos nieprzyjemnego.. konkrety trzeba walic, poszukaj w necie, pokopiuj jak to fachowo ponazywac zeby groznie brzwmialo.

Gość zupełnie nie rozumiem
Ja rozumiem, że nieduże pieniądze, ale 32 zł na ulicy nie leży, a nawet jakieś zakupy by za nie były, więc dlaczego darować oszustom pieniądze, którzy tylko czekają na mannę z nieba. Niestety Mikołaj jest tylko raz w roku i to fikcyjny, a w rzeczywistości go nie ma, no chyba, że są tacy darczyńcy na rzecz oszustów.

Gość allegrooowww
Witam! Z przykrością informujemy że napływają do nas skargi dot. nie wyzwiązywania się z umowy dostarczania towarów wystawionych w naszym serwisie. Kupujący nie mogą się skontaktować, nie odpowiada Pan na wiadomości wysłane przez klientów. Skargi dot. nie otrzymania towaru za które zapłacono. Konto zostało już zawieszone, jesteśmy zmuszeni rozpatrzyć prośby użytkowików o oszustwo, a w co została zaangażowana POLICJA wcześniej zgłoszona przez większość uzytkowników. Równocześnie zaznaczam że zgodnie z prawem naruszenia owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądów powszechnych lub wcześniej policji). Jeżeli to nastąpi zespół allegro poprzez wszystkie dowody typu maile i potwierdzenia operacji kont bankowych okazanych przez użytkowników uiszcza w sprawach sądowych o ukaranie użytkownika adahurt1 pozdrawiam, Marzena Opiełka Zespół Allegro http://www.allegro.pl QXL Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu, 60-324 Poznań, przy ul. Marcelińskiej 90, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, Wydział VIII Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000104322, o kapitale zakładowym w wysokości 1 142 232 zł, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP: 779-21-25-257 ----------------------------------------------

Gość allegrooowww
teraz może być? Ja wcześniej tak napisałam jak poprzednio i doszło do skutku, np ja otrzymałam pieniądze-niewiem jak inni,bo nie ma konta.

Gość jolalalaal
Konto zostało już zawieszone, jesteśmy zmuszeni rozpatrzyć prośby użytkowików o oszustwo i skierować sprawę do Komendy Głównej Policji.

Gość jolalalaal
bo u Ciebie wyszlo tak jakby policja byla zgloszona przez uzytkowników, i nie rób literówek i policja nie cala z duzych liter. a tak wogole to allegro nic nie moze zrobic ze podajesz sie jako ich pracownica itd? zebys sobie nic nie narobila tymi mailami nie wiem...

Kucze, ale dziecinada :) Takiego listu może się przestraszyć co najwyżej 15-latka a wy narobicie sobie problemów przez podszywanie się pod inne osoby. Nie przyszło wam do głowy, że sprzedawcy mogło coś się stać ? Widać, że wcześniej było o.k a nagle same negatywy. Kiedyś już był taki przypadek, że facet leżał po zawale w szpitalu a na koncie nowe negatywy.

Gość ja tam bylam pare
Wiecie ze to co robicie ( podszywanie sie pod pracownika allegro ) jest karalne? Dziwie sie wam , ze dla 32zl nie boice sieczegos takiego robic i to jeszcze z allegro tak potezna firma.

Ja mialam podobna sytuacje. Poszukalam sprzedawce na naszej-klasie, po czym napisalam do rodziny z pytaniem, czy u sprzedawcy wszystko w porzadku, bo nie wysyla towaru. Dostalam odpoiwedz, ze wszystko ok, wiec odpisalam, ze w takim razie zostalam oszukana i jesli nie dostane paczki, to zglosze sprawe na policje. Rodzina sie przestraszyla i po tygodniu paczka juz byla.

Gość oj nie no!!!
a ja chyba wysle do allegro screena z tego topiku niech wiedza ze jakas idiotka podszywa sie pod ich pracownika

Gość naiwnaporazkolejny
Radzę uważać na firmę Adipol ( Adipol.pl strefa hurtu ) z Allegro. Pobierają pieniądze, nie wysyłają towaru. W dodatku brak jakiegokolwiek kontaktu!

Gość naiwnaporazkolejny
Tak, ten. Poza tym na innych forach można dużo o nich poczytać...

Gość tak....można
a dlaczego nie pójdziesz na policję?

jakto zero negatywów,jak ta osoba ma ich az 140 ? to kiedy ta parasolkę kupiłaś ? ktoś napewno poszedl na policje,tez zostalam oszukana,ale policja nic z tym nie zrobila...bo rzecz dostalam,ale zamaist nowej dostalam zniszczoną i jak to policjant powiedział "słowo przeciwko słowu"