Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mial ktos tak?

czy to moze byc czerniak?????

Polecane posty

Gość mial ktos tak?

jestem osoba o bardzo jasnej karnacji,wrecz blada jak sciana.Nigdy sie nie opalalam bo po prostu nie lubie slonka.Poza tym mam pelno pieprzykow,duzych,malych itp i niestety nigdy ich nie badalam.Dzisiaj zauwazylam ze moj pieprzyk na nodze ktory byl taki brazowawy i przy skorze powiekszyl sie tzn uwypuklil o jakies dwa razy i odstaje od skory,Do tego zmienil kolor na bardziej czerwony.I wlasnie dlatego strasznie sie wystraszylam bo niczym go nie podraznilam,nie golilam dzis nog nawet,nie bylam na slonku,ba nawet z domu nie wychodzilam.Wczoraj wygladal jak zwykle a dzis jest taki nabrzmaily i wiekszy ze nawet moj maz sie zdziwil ze cos jest nie tak.Do lekarza mam isc w poniedzialek bo teraz to juz nie mam wyjscia ale od czytania na necie dostalam juz jakiejs schizy bo z tego co pisza wynika ze ja mam czerniaka bo zadne znamie nie powieksza sie bez powodu :( Czy ktos tutaj byl w takiej sytuacji i wie o co sie dzieje?Probuje sobie wmowic ze tak po prostu mi sie powiekszyl i przejdzie ale jakos marnie mi to wychodzi :(

Gość niestety nie znam
nikogo kto mial czerniaka i mysle ze powinnas mysles pozytywnie i isc do lekarza

Gość mial ktos tak?
:/ na co ja wogole liczylam :( chyba na to ze ktos napisze ze tez mial cos takiego ale mu zniknelo

Gość to moze być to
ale oczywiście nie musi. czy swędzi Cię to miejsce? jest jakieś owrzodzenie albo czerwona obwódka wokól tego pieprzyka. zasada jest taka że każdy niepokojący objaw ( w tym rośnięcie pieprzyka) trzeba niezwlocznie pokazać dermatologowi

Gość blablabla ....
oczywiście do dermatologa iść musisz, ale też przyjrzyj się zmianie. Ma regularne brzegi, czy są poszarpane? Rozumiem Twój niepokój, dlatego zostaw internet. Od czytania encyklopedii medycznej można się rozchorować