Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapachowa

Pominięcie tabletek z ostatniego tygodnia

Polecane posty

Gość zapachowa

Stosuję Kontracept. Obecnie miałam brać tabletki z ostatniego tygodnia, kończąc na najbliższym poniedziałku. Ostatnią tabletkę przyjęłam w piątek nad ranem - lecz była to tabletka wzięta z opóźnieniem 8 godzinnym z czwartku. Wyjechałam na weekend bez ostatnich 4 tabletek, zapomniałam o tym na śmierć, a teraz nie mam możliwości zakupu. Nurtuje mnie to, że jeszcze 3 dni temu odbyłam stosunek i nie wiem jak ta pomyłka może wpłynąć na ryzyko. Nie wiem jak teraz postąpić, jak brać tabletki po powrocie, kiedy zacząć nowy blister? Proszę o pomoc!

Gość zapachowa
Może znajdzie sie dobra duszyczka która troszke nie uspokoi - proszę !

Gość mysle ze tak powinnas
8 godzinne opóźnienie, to żadne opóźnienie, bo można spóźnić się maks 12 h, więc to nie problem. W piątek wzięłaś ostatnią tabletkę i w sobotę już nie brałaś? Powinnaś zrobić 7 dniową przerwę i po tych 7 dniach powinnaś rozpocząć nowe opakowanie.

Gość zapachowa
W piątek rano wzięłam, powinnam wziąć jeszcze dziś jutro i w poniedziałek ale z racji tego że zapomniałam ze sobą blistra na wyjazd nie dokończe ich :( Mam straszną "schizę" że to wpłynie na ten stosunek z przed paru dni... Czyli wracam w poniedziałek - czekam 7 dni i zaczynam nowe opakowanie, tak? Dzięki za odpowiedź ;*

Gość mysle ze tak powinnas
Nie licz tych 7 dni od poniedziałku, ale od 1 dnia przerwy, czyli od dzisiaj. W piątek wzięłaś ostatnią tabletkę czyli następne opakowanie rozpoczynasz po 7 dniach w sobotę. W poniedziałek powinnaś kończyć blister tak? Więc wychodzi na to, że po prostu zrobisz szybciej przerwę, a z tego co wiem to jest dozwolone, więc na moje będziesz i jesteś zabezpieczona