Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zareczona28

koscielny a rozwodnik

Polecane posty

Gość zareczona28

witam. biore w przyszłym roku slub. moj narzeczony jest rozwodnikiem. moje pytanie brzmi: czy podczas slubu koscielnego w dokumentach jest gdzies zapisane iz jest rozwodnikiem? nie chcemy brac osobno w kosciele i urzedzie stanu cywilnego. czy ksiadz otrzyma taka informacje?bardzo prosze was o odpwiedz, bo od wczoraj sie nad tym zastanawiamy i nie daje nam spokoju

Gość biernyobserwator
jesli bylo uniewaznienie malzenstwa, a musialo byc skoro bierzecie koscieny, to o co chodzi? po co sobie glowe zawracacie

Gość beeeeeeeee
jeżeli jest rozwodnikiem i brał wcześniej ślub kościelny to jeśli nie ma unieważnienia to ksiądz nie udzieli wam sakramentu a jeśli zataicie to i tak ślub będzie nieważny.

Gość ale facet brał już ślub
kościelny inp. konkordatowy i się cywilnie rozwiódł? To wtedy kościelnie i tak ma żonę :P a tak to google.pl masz pełno takich tematów. z jakiegoś katolickiego poratlu tpo wynika, że taki ślub, o ile ten rozwodnik miał wcześniej tylko cywilny, to za zgoda biskupa :classic_cool:

Gość zareczona28
jeju przeciez mozna wziasc slub ,,cywilny". nie miał koscielnego:) a ja jestem panna. miał tylko cywilny

Gość beeeeeeeee
jak miał tylko cywila to spoko, nie ma problemu. To tak jakby nigdy nie miał żony. W oczach kościoła oczywiście. Farciara z Ciebie ;)

Gość biernyobserwator
to o co kaman? :O:O masakra

Gość zareczona28
hehhe:) ktos tu robi problem tam gdzie go nie ma:) ja tylko pytam:) nie mowie ze sie martwie, ze jest problem. ciekawi mnie to i tylko pytam:)hehe.... wczoraj z moim narzeczonym zastanawialismy sie czy podczas slubu koscielnego gdzie w dokumentach jest napisane ze jest ,,rozwiedziony" czy znowu ,,kawaler" czy wogole jest taki zapis. bo nei wiemy:) ciekawi jestesmy tylko:) problemu nie ma:)