Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sylwia_17

Zmieniam szkołę

Polecane posty

Gość Sylwia_17

Byłam 1 liceum , kwietniu rzuciłam szkołę tzn. zabrałam papiery, ale od września idę do szkoły zawodowej. Moja koleżanka powiedziała ,że będę płaciła karę za to ,że się teraz nigdzie nie uczę a nie mam jeszcze 18 lat jest to prawda? Ale od września znowu idę tylko że do innej. Co mam zrobić w tym przypadku zgłosić gdzieś to że przerwałam naukę ?

Gość heidiiiii
nie przejmuj się, nic się nie stanie. Moja kuzynka poszła do technikum tam nie dawała rady i przerwała, potem znów poszła od wrzesnia i tez nie dała rady i nie chodziła.

Gość zgadzam się-
Master- nauka jest obowiązkowa do 18 r.ż :O w gimnazjum to se możesz 'siedzieć' do 18stki- tzn. nie mogą cię wcześniej wywalić, jedynie co, to przenieść np. dyscyplinarnie- a tak, to nawet jak ktoś nie chodzi, a jest zapisany do szkoły, to jest nieklasyfikowany i nie przechodzi z klasy do klasy i tak aż do 18stki- dopiero wtedy nie musi chodzić, a szkoła ma go prawo skreślić z listy uczniów

Gość kobieta11111
dziewczyno teraz nie ale wprzyszlosci gdzie bedziesz szukac dobrej pracy to bedziesz zalowac-zdajesz sobie sprawe nawet ze ludzie po studiach z doswiadczeniem nie moga znalezc pracy??a ty sie martwisz tylko jakas kara peniezna??? !! szokk!!!

Gość ale głupoty ci piszą
oczywiście, że zapłacisz karę :o

pjeeebalo ich!!! dobrze ze ja juz te lata mam za soba. do 18tki???? ha ha ha ha

Gość ona do kwadratu
lepiej skoncz szkole bo mopzesz tego zalowac w przyszlosci jak bedziesz pracowac w biedronce a twoje dzieci nie beda jezdzic na wakacje

Gość sesiii
Ja zrezygnowałam w listopadzie w styczniu miałam 18 i nie dostałam kary... Ale ja miałam do końca listopada zwolnienie lekarskie. Zresztą mi zostało na tyle mało czasu, że jakiekolwiek działanie administracyjne/sądowe nie miałoby szansy zadziałać.