Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prawnik__DD

Domowa Dyscyplina

Polecane posty

Prosił bym odwiedzających, by napisali, czego brakuje opowiadaniu, co zmienić a przy czym pozostać, w końcu to wam ma się podobać... Oczywiście mowa tu o osobach zainteresowanych i rozumiejących taki model związku lub o osobach które żyją w takim związku

Gość 323213
nudne, banalne dialogi.... i językowo nie sa super zgrabne, może na blog starczy ale powieści to by ci nikt nie wydał. Za ubogi język, powtórzenia, błędy gramatyczne, itd...

Gość mmnnio
kupa

Gość Kobraaaaaaaaaa
A mnie tam się tę opowiadania podobają, Adwokat ma lepszy styl ale te drugie takze mogą być i nie są złe, no i często się pojawiają nowe rozdziały... A u Adwokata jest to raz na miesiąc

Gość OLGaaaMMMM
psychopata, znęcający się nad swoją wytresowaną kobietą. Straszne!!! Moim zdaniem kobiety godzące się na coś takiego mają wyprane mózgi i tyle. Bardzo im współczuję, ale cóż jak chcą tak mają. Adwokacie dd idź stąd, brzydzę się Tobą. Gardzę Twoim jestestwem. Nie życzę Ci dobrze. Tworzysz plugawą pseudointelektualną otoczkę wokół swoich chorych imaginacji i wmawiasz ludziom, że to dobre. Jako osoba tolerancyjna nie robię nic(bo i co mogłabym zrobić skoro te kobiety, po praniu mózgu, same się na to godzą!!!), chociaż czytając Twoje wypociny krew jasna mnie zalewa. Słyszałeś kiedyś o czymś takim jak przywiązanie ofiary do swojego kata? Tak właśnie, myślisz, że Twoja kobieta Cię kocha, że czuje się przy Tobie bezpieczna? Śmiem wątpić... Piszę ,,Tobie" z dużej litery tylko dlatego że jesteś człowiekiem(i co do tego mam wątpliwości) i szacunek do życia(nawet tak plugawego jak Twoje)jak i dobre wychowanie nakazuje mi to... Przestań siać swoją propagandę i udawać(tak udawać), że to co robisz jest dobre... nie pozdrawiam i nie życzę wszystkiego co dobre Olga

Pragnę po raz kolejny powtórzyć ze ja i AdwokatDD nie mamy z sobą nic wspólnego prócz podobnych poglądów... Tak więc obrażanie jego z powodu mojego wpisu i zamieszczeniu linku do jego blogu i mojego blogu, nie miało sensu.

Gość OLGaaaMMMM
och wybacz... Twoich wpisów jeszcze nie czytałam, być może pomyliłam się co do pseudointelektualnej otoczki... Poza tym moją poprzednią wypowiedź kieruję również do Ciebie.

Czemu żywisz aż tak wielką nienawiść co do takiego modelu związku i co do ludzi żyjących w takich związkach? Co do pomyłki, to wnioskuje że zmylił cię także mój nick.

Nie sądzę również by AdwokatDD zasłaniał się pseudointelektualną otoczką, w jego wypowiedziach (chodzi mi o wpisy na forum oraz o blog analityczny) wyraźnie widać iż posiada on wysoką inteligencje, oraz wyrafinowany styl pisania, kulturę języka. Być może on nie dorabia sobie filozofii po to by znęcać się nad kobietą, ale naprawdę wierzy w ideologie i powodzenie takiego związku, brałaś to w ogóle pod uwagę?

Gość OLGaaaMMMM
Dziwi Cię to? To się nazywa empatia, po prostu szkoda mi kobiet traktowanych jak zwierzęta, przyuczanych za pomocą bicia do pewnych zachowań, zniszczonych psychicznie i pozbawionych godności. Nie wiem dlaczego godzą się na coś takiego, możliwe, że były krzywdzone już wcześniej i nie zdają sobie sprawy, że można żyć inaczej.

Co do stwierdzenia że mężczyzna uzależnia kobietę od siebie, na zasadzie ofiara uzależnia się od kata, pragnę tutaj temu stwierdzeniu zaprzeczyć, bowiem są kobiety które nigdy nie były w zwiazku DD, nigdy nawet nie dostały klapsa od mężczyzny, ni nawet od rodziców w domu, ale pragnął takiego związku (są na to dowody na forach, wpisy takich kobiet w komentarzach na blogach). Ja również często spotykałem takie kobiety w życiu codziennym, w luźnej rozmowie zaznaczały iż pragną silnego, zdecydowanego, stanowczego mężczyzny, który czasem postawi je do pionu, który będzie za nie odpowiedzialny, często takie kobiety dodawały także stwierdzenie że pragnął mężczyzny który nie będzie bał się wymierzyć klapsa w pupę.

Gość OLGaaaMMMM
nie przeczę, też uważam, że jest inteligentny(tym bardziej powinien jest winny całemu złu które robi). Mimo to, jego wypowiedzi nie trzymają się kupy w pewnych momentach przeczy sam sobie. Jestem w stanie pojąć, że wierzy w to co robi. Myślę że jest to pseudo zintelektualizowana oprawa psychopatycznej osobowości. Po prostu wie jak się ustawić, tak jest inteligentny i szuka sobie kobiety która sam się zgodzi na takie traktowanie(nie pójdzie do sądu), świetnie się ustawił spryciarz.

Sądzę iż twoja wypowiedz jest przesadzona, jakie traktowanie kobiet jak zwierzęta? przecież nikt ich nie prowadza na smyczy, nie zamyka w klatkach, nie każe jeść z miski. Wydaje mi się iż zasady Domowej Dyscypliny pomyliły ci się z klimatem BDSM. W DD chodzi przede wszystkim o dobro kobiety i związku, a cały związek opiera się na zaufaniu, szczerości, lojalności i miłości, od normalnego związku partnerskiego różni się tylko tym iż jest oparty na naturalnej dominacji mężczyzny i naturalnej uległości kobiety

Przepraszam ale odbije na chwilkę od wątku, Zadam pytanie skierowane ku twojej osoby: Masz może jakieś wykształcenie psychologiczne, czytujesz jakieś książki oparte na tej tematyce?

Gość OLGaaaMMMM
Co innego delikatny klaps w łóżku(myślę że chyba o to im chodziło, bo to fantazja erotyczna wielu kobiet), a co innego regularne lanie. Nie wierzę, w to, że zdrowa psychicznie kobieta wpakuje się w taki związek, po prostu nie wierzę. Tak, kobiety potrzebują silnych mężczyzn, ale nie katów.

Wszystko co na tym świecie jest przeczy samo sobie, człowiek jest częścią tego świata wiec czasami sam sobie zaprzecza. Wszyscy przecież zgadzamy się ze broń jest zła, a jednak ją produkujemy i gdy by nie ona nie było by czym się bronić, ale też nie było by czym atakować, że nie wspomnę już o polowaniu i sporcie strzeleckim. Nawet biblia przeczy sama sobie, religie przeczą same sobie, system edukacji, rodzice, ... Chyba nie znajdziesz takiej dziedziny w życiu która ma samych wyznawców i same pozytywne opinie, zawsze znajdzie się ktoś kto zaprzeczy, podważy i skrytykuje.

Kto tu mówi o katowaniu, nikt przecież z nas, ani ja ani Adwokat nigdy nie pisał o biciu do nieprzytomności, o łamaniu kości czy zostawieniu trwałych urazów na ciele, wręcz przeciwnie oboje co do tego mamy chyba przeciwne nastawienie I się tego wzbraniamy.

Gość OLGaaaMMMM
nie nie mam wykształcenia psychologicznego, wiem do czego chcesz zmierzać... wiem natomiast kim jest psychopata. Co do traktowania kobiet jak zwierzęta(choć i tych nie powinno się tak traktować), chodzi mi o tresurę, kobieta zrobi coś nie tak, np. podniesie głos na swojego mężczyznę, zapali papierosa(co nie jest zgodne z wolą jej pana i władcy) dostaje lanie... wiesz jak uczono(mam nadzieję że już tak się tego nie robi) niedźwiedzie tańczyć?

Jeszcze jedno, doskonale sobie zdaje sprawę o kobiecych fantazjach, gdzie pragnął poczuć tego pieszczotliwego klapsa od dominującego, stanowczego, wiedzącego czego oczekuje mężczyzny, ale ja raczej mówiłem o kobietach które często przyznają ze taki model związku oparty na zasadach DD może odnieść powodzenie i one być może gdy by znalazły odpowiedniego, stanowczego, rozsądnego mężczyznę by się na taki związek zgodziła, ale że na takiego mężczyznę nie natrafiły tak wiec w stu procentach przekonane nie są, ponieważ nie doświadczyły tego mogą tylko na ten temat rozmyślać. I mają wybór albo dają swojej uległej naturze wyjść na zewnątrz, albo dalej będą ją tłamsić w sobie

Gość OLGaaaMMMM
tak ale jest też logika. Pisze on, że kobieta w związku ma wolną wolę, po czym wypisuje jak ją karać za wszelkie objawy wolnej woli właśnie. Teoria bezsensowna, ujęta w ładnych słówkach. Co do katowania nie wmówisz mi, że regularne lanie nim nie jest.

Gość OLGaaaMMMM
Śmiem uważać, że mają problemy psychiczne.

Nie wiem czy zauważyłaś że w innych epokach, nawet nie tylko bo przecież w poprzednim stuleciu ludzie żyli inaczej i ten pomysł (chodzi tu o związek DD) miał by dużą ilość zwolenników. Otóż naszą uległa naturę skutecznie stłamsił ruch feministyczny oraz wszystkie te czynniki opowiadające o równości o tym ze jesteśmy tacy sami, a jesteśmy inni i temu nie da się zaprzeczyć... Nie wspomnę już nawet o tym jak zmienił nas wpływ mediów. Również przez tak zwanych "Damskich Bokserów" i nagłaśnianiu różnych dramatów przez media nas (mężczyzn DD) określa się tym mianem, porównuje z alkoholikami co leją żony w nerwach, a przecież nie jesteśmy tacy. Nasze kobiety także porównuje się z ofiarami Przemocy domowej, z kobietami co robią ostre makijaże by nie było widać siniaków, z kobietami przelęknionymi które boją się odezwać, rozmawiać i wypowiadać własne zdanie, a przecież nasze kobiety takimi nie są. Są bowiem inteligentne i otwarte na świat, cechuje je posiadanie własnego zdania i brak lęku przed własnym mężczyzną. W ich oczach nie widać strachu bardziej miłość i oddanie.. Czy ty naprawdę nie widzisz różnicy?

Nie jestem zwolennikiem ani lania wprowadzającego ani regularnego, uważam że kobieta powinna dostawać tylko za realne przewinienia. Co do posiadania własnej woli, kobieta ją ma, ale nie we wszystkich przypadkach, póki ta wola nie szkodzi związkowi i jej samej to jak najbardziej kara za nią ją nie czeka.

Gość OLGaaaMMMM
pytanie czy kobiety w poprzednich stuleciach czuły się z tym dobrze? Myślę, że po prostu nie miały innej perspektywy. Skąd wiesz, że kobiety mają uległa naturę, skąd? Bo znam mnóstwo takich które takowej natury nie posiadają....Wierzę, że bijecie swoje kobiety z opanowaniem, tym bardziej wami gardzę. Prędzej wybaczyłabym komuś, kto dał się ponieść emocjom, niż osobie która znęca się nad kobietą z chłodną kalkulacją i pełną świadomością tego co robi.

Zauważyłaś że większość młodych ludzi jest coraz częściej zainteresowana takim modelem związku (chodzi mi o to że więcej jest młodych ludzi którzy to rozumieją niż starszych)? Nie uważasz iż oni dostrzegają że zmiany jakie zaszły w społeczeństwie nie wyszły nikomu na dobre, ani mężczyzną ani kobietą? Że tych zmian było zbyt dużo, że zaczęto nas coraz bardziej wyrównywać, stawiać na tej samej linii a jesteśmy inaczej hm SKONSTRUOWANI... Zresztą wszystko w społeczeństwie i historii Poruszało się ruchem wahadłowym (na zasadzie funkcji, wibrometru) tak jak barok ma lekkie nawiązanie do średniowiecza, a renesans do antyku, może już czas by nasze społeczeństwo powróciło do tego co kiedyś było normą, a przecież jeszcze nie tak dawno temu niemal ze w każdym domu dominował mężczyzna, czyż nie?

Mężczyzna, który nie Potrafi zapanować nad sobą i swoimi emocjami nigdy nie będzie potrafił zapanować nad swoją kobietą, nie wspomnę już o tym że od takiego należy uciekać jak najdalej, gdyż w braku opanowania może ją skrzywdzić, nie daje jej oparcia ani bezpieczeństwa

Gość OLGaaaMMMM
O właśnie sam sobie zaprzeczyłeś piszesz: Są bowiem inteligentne i otwarte na świat, cech*je je posiadanie własnego zdania i brak lęku przed własnym mężczyzną. Rozumiem, że inteligentna kobieta jest w stanie o sobie decydować i wie co dla niej dobre.(nawet głupie wiedzą co dla nich dobre) a potem piszesz tak: Co do posiadania własnej woli, kobieta ją ma, ale nie we wszystkich przypadkach, póki ta wola nie szkodzi związkowi i jej samej to jak najbardziej kara za nią ją nie czeka. Kobieta nie wie co dla niej dobre(oczywiście w waszym mniemaniu), nie myśli nie wie jak kierować swoim życiem, nawet nie wie jak utrzymać związek(śmieszne). niedźwiedzia stawiano na rozgrzanej płycie i puszczano muzykę, w naturalny sposób misio stawał na tylnych łapkach, po iluśtam próbach wystarczała sama muzyka żeby misio ,,tańczył". Widzę w tym analogię