Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaKajaa

Zdrowe piekne ciało, nie zaleznie od wieku..

Polecane posty

Gość jaKajaa

Co robic , o czym pamietac jak dbać o ciało,skóre by była piekna teraz i w wieku starszym zeby nie była taka pomarszcona tylko mimo wieku zadbana..:)

To oczywiste że nie pomogą żadne kremy ani tabletki i inne wynalazki. Ruch + zdrowe odżywianie= Zdrowe piękne ciało niezależnie od wieku :)

Gość jaKajaa
No tak:) oczywiście nie chodzi mi o to by ciało w wieku 50 lat wygladało jak u dwudziestki:) tylko tak fajnie.. Sa kobiety ktore w wieku 50 lat maja bardzo zadbana skore ciało, a niektore tez dbajace o siebie w wieku czterdziestu juz zmarszczona.. moze to kwestia genow..? Jezeli tak to fajnie moja mama ma zaraz 50siątke i wyglada nie zle :)

Największy wróg zdrowej skóry to alkohol i papierosy. Widzę po mojej ciotce, która całe zycie paliła po dwie paczki dziennie i jej siostrze, mojej mamie, która dbała o pieleęgnację w tradycyjny sposób (nawilżanie, kremy z filtrem, od czasu do czasu jakaś maska, zabieg u kosmetyczki). Dzisiaj wyglądają jak matka i córka a nie dwie siostry!

Gość jaKajaa
No, a Ja akurat nie piję nie palę, no jak jest imprezka to oczywiscie ze sobie łykne;) za tydzien akurat planujemy grila ,no nale nie tak zeby co dzien piwko albo cwiarteczke , a są tacy..! No ale faktycznie uzywki bardzo niszcza ..

Gość Ullka
Używki i nie dbanie o siebie. Jak teraz zbagatelizujesz gospodarkę wodną w organizmie, nie będziesz uprawiać sportu i będziesz się krzywić, to w późniejszym wieku nie ma szans na ominięcie garba, ogromnych zmarszczek i niewydolności ruchowej.

Gość nooooaaaaaar
Z kondycją, to faktycznie jak się uprawia sport ciągle, to na starość nie powinno być dużych problemów z poruszaniem się, chyba że jakaś paskudna choroba dopadnie...ale z cerą to uważam że duże znaczenie mają geny...

Z jednej strony geny , ale z drugiej - czynniki zewnętrzne: promieniowanie UV, twarda woda, dym papierosowy, zanieczyszczenie środowiska. Na geny nie mamy wpływu ale czynniki zewnętrzne można ograniczać. Wazne jest zdiagnozowanie problemów skóry i określenie typu cery. gdy juz to wszystko wiemy - wystarczy dobrać odpowniednia pielęgnacje.