Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynnna

mozna krolple do nosa w ciąży?

Polecane posty

Gość katarzynnna

np otrivin?

nie wszystkie , mi w zielarskim polecono PantheNose dr. Muller - okazały sie świetne

OTRIVIN 0,05% krople 10g Otrivin to preparat na katar o podwójnym działaniu. Otrivin z formułą nawilżającą zapewnia zmniejszenie wysięku, zapobiega wysuszeniu i podrażnieniu śluzówki nosa oraz nie upośledza czynności rzęsek. Otrivin 0,1% przeznaczony jest Skład 1 ml kropli do nosa lub aerozolu do nosa zawiera 0,5 mg lub 1 mg chlorowodorku ksylometazoliny. Działanie Preparat o działaniu sympatykomimetycznym, głównie na receptory a-adrenergiczne. Zastosowany donosowo zwęża rozszerzone naczynia krwionośne błony śluzowej nosogardła, prowadząc do zmniejszenia przekrwienia i objawów stanu zapalnego. Zmniejsza obrzęk błony śluzowej nosa, ułatwia drenaż zatok obocznych nosa i oddychanie przez nos, a także zwiększa odpływ wydzieliny. Działanie preparatu rozpoczyna się po kilku minutach od zastosowania i utrzymuje do 10 h. Specjalnie opracowany skład preparatu (formuła nawilżająca) zapobiega wysuszaniu i podrażnieniu błony śluzowej nosa. Wskazania Nieżyt błony śluzowej nosa spowodowany przeziębieniem lub alergicznym zapaleniem błony śluzowej nosa i zatok. Wspomagająco w zapaleniu ucha środkowego i podczas wziernikowania nosa. Ciąża i okres karmienia piersią Nie należy stosować w ciąży. Brak danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania w okresie karmienia piersią. Dawkowanie Preparat 0,1%. Dorośli i dzieci powyżej 6. r.ż.: 3-4 razy dziennie po 2-3 krople lub po 1 dawce aerozolu do każdego otworu nosowego. Preparat 0,05%. Niemowlęta i dzieci do 6. r.ż.: 1-2 razy dziennie (co 8-10 h) po 1-2 krople lub po 1 dawce aerozolu do każdego otworu nosowego. jak widzisz ne wolno

Gość reznicka
we wczesnej ciąży odradzają, czyli do 3 m-ca, można natomiast sól morską na rozrzedzenia ale niewiele daje, po 3 m-cu możesz kropić. ja chyba z 5 razy byłam już chora i kropię.

PantheNose dr. Muller maja jako substancje czynna wyciąg z kasztanów - sa naturalne i bezpieczne i... skuteczne - polecam :)

Gość katarzynnna
masakra z tym katarem, nie ma to jak kropelki... ale coż dzidzia ważniejsza

Gość reznicka
leżałam w szpitalu na oddziale patologii i tam każdy ginekolog mówił mi, że można po 3 m-cu ciąży, leki nie są testowane na kobietach w ciąży stąd zawsze notka by nie stosowć bądź konsultować się

Gość katarzynnna
dr muller mozna dosatc w aptece?