bataka 0 Napisano Maj 29, 2011 Witam. Od paru miesięcy mam problemy zdrowotne.Do tego dużo stresu i zła "dieta". Dziś stało się coś niepokojącego. Nagle złapały mnie duszności,nie mogłam wziąć głębokiego oddechu-z trudem oddychałam.Ból w mostku i taki dziwny ból jak by gardło mi ściskało i klatkę piersiową. Trwało to jakieś 15 min. Ale gdyby trochę dłużej to wezwała bym karetkę bo ból i duszności były do niewytrzymania ale przeszło tak poprostu.Moja mama ma taką maszynę do mierzenia tętna. Przeważnie mam 90/70 puls 60 .A gdy mierzyłam w trakcie tych duszności to miałam 123/78 puls 73. Pare min. później 117/78 puls 84. I znowu parę min później 104/70 puls 77. Dodam ,że to nie pierwszy raz.Pierwszy raz trwało to tak długo- ale wcześniej miałam podobne duszności i bóle. Zdażały się też sytuację w których serce mnie kuło i miałam uczucie kołatania serca. Myślałam ,że to nerwica czy coś. Ale to co dziśaj się stało to raczej nie nerwica.Sama nie wiem. Miałam wrażenie ,że mam zawał serca ale trwało to zbyt krótko. Dodam też ,że od paru miesięcy choruję na bulimie.Może to przez nią mam problemy z sercem? Ogólnie mam też problemy z krążeniem krwi.Cały czas mam zimne ręce i są fioletowe lub są jakieś plamy.I codziennie drętwieją mi ręcę i nogi.I strasznie mnie plecy bolą. I dodam jeszczę kolejną dziwną sytuację z przed 2 tygodni. Chodzę na zajęcia aktorskie i odgrywałam dość emocjonalną scenę. I nagle zaczeło mi mocno i szybko bić serce i złapał mnie dziwny skurcz w prawą rękę i całe ciało razem z twarzą mi zdrętwiały-nigdy nie miałam niczego podobnego. I przeszło po paru sekundach. Wiem ,że dość dużo napisałam ale może ułatwi to możliwość żeby odpowiedzieć mi na pytanie. Co to jest? Ah i może też ważna informacja to ,że mam 16 lat. Nie uprawiam sportu bo nie mam energii. I jeszczę parę miesięcy temu ważyłam dużo za dużo. WZROST :167 CM WAGA: 65-63 KG i schudłam do WAGA: 52KG. Teraz ostatnio przytyłam Waga: 54 kg. Może te problemy to są przez jakieś niedobory? Sama już nie wiem.Poszła bym do lekaża ale mieszkam za granicą i lekaże tutaj są do d**y-Za przeproszeniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach