Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pożyczyć mu czy nie?

pożyczyć mu czy nie?

Polecane posty

chłopak (spotykamy się od 2 miesięcy) poprosił mnie o pożyczenie prawie 500 zł za punkty na studiach. jak nie wpłaci przed sesją to nie dostanie karty egzaminacyjnej. i tak się zastanawiam, czy mu pożyczyć czy nie bo przecież od początku semestru wiedział ile będzie miał do zapłacenia i że będzie musiał to zrobić. dla mnie to nieodpowiedzialne zachowanie z jego strony zwłaszcza, że on nie potrzebuje np 100 bo mu brakło tylko całą kwotę. jak myślicie?

Gość Marilen
Ja bym mu pozyczyla, bo to takie charytatywne, ale bym sie z takim nie wiazala co nie ma 500 zl tylko wola od kobiety.

a co On nie ma rodziców. Pewnie nie odda za szybko, bedziesz sie wkurwiać że zwleka. Nie pozyczaj.

też mnie to dziwi bo to nie jest nagła sprawa tylko od lutego doskonale wiedział za które przedmioty będzie musiał zapłacić i ile.

a co do rodziców to twierdzi, że oni mu nie dadzą bo jak to powiedzieli, mógł się uczyć to by nie musiał płacić. oboje studiujemy dziennie tylko że ja dorabiam weekendami jako barmanka a w tygodniu zakuwam żeby mieć stypendium naukowe. on nie pracuje, na bieżące wydatki typu ubrania i jedzenie dają mu rodzice ale np na gadżety typu konsola czy gry musi sobie zarobić sam

jebac skurwysyna, konsole mu sie zachciało, chce studiowac to sie oszczędza ! nie pożyczaj ! znalazł sobie osobisty bank z kredytami :O

pewnie co 2 miesiące pożycza od naiwnej jakąś kwotę i tak sobie dorabia :D