Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka17lgt

Moj dziadek chyba umrze ;(

Polecane posty

Gość julka17lgt

Czesc. Jestem zalamana nie wiem gdzie mam napisac. Chodzi o to ze dziadek jest juz dosc stary, ma ponad 80 lat. Do 2005 roku trzymał sie doskonale jak na swój wiek. . na poczatku 2006 babcia zmarła i wtedy do niego wprowadzila sie kuzynka ktora nie miala gdzie mieszkac. Nie ma juz opieki takiej jak od babci, je byle co, strasznie schudł, w ogole w oczach gasnie. 2 lata temu miał zabieg ( szczerze nie pamietam na co) ale bylo z nim dobrze. Teraz ma cos z nerką, lekarz dzis powiedzial ze to guz.. moze nowotwor, nie wiadomo. Prawdopodobnie nie zrobia mu zabiegu bo ma za niskie cisnienie i jest za stary, moze umrzec tak powiedzieli :(. Zauwazylam ze nie kontaktuje , ma skleroze juz, nie ogarnia co sie wokol niego dzieje. Jest mi przykro nie chce zeby umierał bo wtedy nie bede miala juz nikogo;( babcia z mamy strony i dziadek z ojca str., nie zyja. Zostala babka z ojca strony i dziadek z mamy. Z nim mam kontakt,z tamta babka nie, nienawidze jej... Mam dopiero 17 lat i nie dosc ze taka mala rodzina jest to rodzice tez nie sa mlodzi... Co mam robic?? Znacie moze jakies "cudowne" leki itp?

Gość julka17lgt
dzieki :( czytałam przed chwilą ze rak nerki( nie daj Bog) szybko przerzuca sie na inne organy.. wiecie cos moze o tym? moze ktos jednak by chcial pogadac...

Gość sesiii
Współczuje, mój pradziadek zmarł na raka jelit parę lat temu, miał 80 lat... Mam nadzieję, że twój będzie jeszcze żył, jak on się czuje? Boli go? Ma dobre nastawienie?

Gość aaaaaaad
ja pierdziu, normalna kolej rzeczy :O i tak długo żył , lepiej teraz niż później jak warzywo

Kochana..przykro to pisac, ale chyba musisz sie pogodzic z tym, ze dziadek ma swoje lata, problemy ze zdrowiem i lada dzien moze odejsc. Korzystaj, poki zyje - odwiedzaj go, spedzaj z nim jak najwiecej czasu.

Gość simply
Niestety nikt Ci nie poda nazwy cudownego leku...bardzo Ci wspolczuje,wiem jak to jest jak moze odejsc ktos bliski i gdy odchodzi. Wiesz ,tak naprawde nic juz nie poradzisz na stan jego zdrowia,tym bardziej,ze to bardzo wiekowy czlowiek.Teraz mozesz po prostu byc z nim jak najczesciej,dawac mu radosc swoja obecnoscia i troska i cieszyc z tych chwil ,ktore mozecie jeszcze spedzic razem:)

Gość a ja w ogole nie rozumiem jak
nieprawdopodobna empatia przez ciebie przemawia aaaaaaad...brak slow!

Gość julka17lgt
Dzieki za zainteresowanie*: Źle się czuje , boli go ... Cały czas mu słabo.. Z resztą kiedyś nawet jak mu było słabo to i tak miał pozytywne nastawienie. A teraz prawie w ogóle sie nie usmiecha, ledwo kontaktuje z rzeczywistoscia;( strasznie widziec kogos kto kilka lat temu jeszcze był czlowiekiem ktory kochal zycie;( ja wiem ze taka kolej rzeczy ale chce mu jakos pomoc. Niektorzy sa starsi i lepiej sie trzymaja niz on teraz.

Gość aaaaaaad
ale to prawda! lepiej się patrzeć jak ukochana, bliska osoba cierpi?

Gość Po prostu teraz badz z
nim,troszcz sie o niego ,niech czuje ,ze Ci na nim bardzo zalezy. I teraz to ty nie pokazuj przy nim lęku czy przerazenia

Gość julka17lgt
wiadomo , ze nie ;( ale nie potrafie sie z nim rozstac;( staram sie byc taka jak zawsze,pokazywac ze bede z nim mimo wszystko ale ciezko mi tak udawac ;(

Gość Dyroton
puść mu cyklon-b

Gość julka17lgt
chyba glupi/a jestes:o