Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celinedion11

problem zrelacjami

Polecane posty

Gość celinedion11

dzień dobryyy... sprawa ma się tak: byłam z kimś bardzo blisko, traktowałam prawie jak siostrę przez wiele lat...jak członka rodziny...jednak teraz zauważyłam u siebie zmiane nastawienia do tej osoby...ja mam juz swoja rodzine, męża, dzieci a ona nie ma jeszcze ulozonego zycia...zależy jej zebyśmy wszyscy widywali się jak najczęściej, jak ma wolne to chce do nas przyjeżdzac, urlop, weekendy, najchętniej by z nami zamieszkała...to takie przywiązanie az za bardzo...martwi mnie to o tyle ze owszem tez za nia tesknimy ale nie mam potrzeby widywac sie tak czesto, a ona tego nie rozumie...traktuje ja tak jak pisalam jak siostre, przyjaciółkę, jest mi bliska ale chciałabym zeby te relacje troche sie rozluźniły, zebysmy sie widywały ale zeby ona tez zrozumiała ze mam juz swoje zycie i nie moze ciagle chciec byc u nas...jestem wredna??

Gość celinedion11
hmm?

Nie jestes. Chec zycia wlasnym zyciem nie jest niczym karygodnym. Musisz wyznaczyc granice, inaczej wejdzie Ci na glowe.

Gość celinedion11
no tak tylko jak to zrobic bliskiej osobie zeby jej nie urazic?

Gość sikio
no niestety nie jest to łatwa sytuacja

usiadz z ta osoba i na spokojnie wyjasnij jej swoje uczucia i mysli powiedz kim dla ciebie jest i jak ja cenisz i wyjasnij ze masz juz swoja rodzine i potrzebujesz dla niej wiecej czasu wyjasnis ze relacje zostana takie same tylko z wyjatkiem rzadszego widywania sie powiedz ze masz swoje plany rodzinne i chcesz je realizowac mysle ze ta osoba zrozumie i sie nie obrazi