Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moj ojciec to tyran

Czy ojciec ma prawo wyrzucic mnie z domu

Polecane posty

Gość moj ojciec to tyran

Moj ojciec odkad przeszedl na emeryture totalnie oszalal. Przeszkadza mu ze tu mieszkam, chwilowo nie mam pracy, wiec on szuka na mnie haka zeby sie mnie pozbyc z domu. Powiedzial ze powie w prokuraturze ze ejstem chora psychicznie i ze wsadzi mnie do psychiatryka. Wlasnie poszedl na policje przed chwila. Hmmm jak to wyglada od strony prawnej? Czy jest jakis paragraf na to, ze ot tak mozna kogos wyrzucuc albo wsadzic do wariatkowa? On jest nieobliczalny, wiec zaczynam sie bac :( Powiedzuial ze ma swiadkow(przekupil ich) ktorzy zeznaja ze ja sie awanturuje w domu:(

Gość moj ojciec to tyran
Taki wstyd. Nie wiadomo co on im nagada. Powiedzial jeszcze ze powie na policji ze ja sie prostytuuje, co ejst klamstwem, ze sie awanturuje itp. Gdybym tylko miala dokad pojsc to juz dawna zwialabym z tego chorego domu

Gość moj ojciec to tyran
Prosze o jakies rady bo faktycznie zwariuje ze stresow

Gość ddssaas
nie moze cie wywalic jesli jestes zameldowana

Gość #*#*#*#
Jak najszybciej znajdź pracę i uciekaj jak najdalej

Gość moj ojciec to tyran
Jestem zameldowana ale chodzi o to ze on zlozy na mnie donos wiec dostane wezwanie na policje lub do prokuratury? a co z tym psychiatrykiem? Powiedzial ze przyjada i mnei sila zabiorą:(

Gość moj ojciec to tyran
Cały czas szukam i szukam. Z tego wszystkiego popadam w depresje a on szuka tylko na mnie haka:(

Gość ddssaas
kobieto!! patrz ile ofiar, kobiet dzieci jest bitych brutalnie przez mężow ojcow pijakow, sa dowodu wobec niech,. obdukcje i ich nawet nie wywala z domu bo taki przepis,i to sie LATAMI ciągnie a patrz ile krzywd robia rodzinie, a co dopiero ciebie jak nie ma zadnego dowodu

Gość irytka czytająca
Rodzic/ opiekuna prawny utrzymuje dziecko dopóki nie jest w stanie samodzielnie się utrzymać to po pierwsze, po drugie nie można kogoś w dzisiejszych czasach wyrzucić na bruk, zwłaszcza że pewnie jesteś tam zameldowana. O ubezwłasnowolnieniu decyduje sąd, i sąd także w razie wątpliwości kieruje na obserwację psychiatryczną w razie uzasadnionych podejrzeń. Twój ojciec swoimi pomysłami się tylko ośmiesza. Nie daj się wyprowadzić w równowagi i nie zwracaj na niego uwagi. Jak będzie się awanturował to po prostu wezwij policję i już. Będziesz miała wtedy jak coś podkładkę, że to z nim jest coś nie tak gdyby przyszło mu do głowy Cię ciągać po sądach.

Gość yryryr
nie może Cię wyrzucić, musi Cię utrzymywać nawet jeżeli się nie uczysz dopóki się nie usamodzielnisz

Gość moj ojciec to tyran
Cierpie an nerwice wegetatywna wiec na sama mysl o policji i prokuraturze dostaje mdlosci i palpitacji serca. To z nudow mu tak odwala i dlatego ze nigdzie nie moze dorobic do emerytury bo jest za stary.

Gość moj ojciec to tyran
On jst tak cwany ze sie nie drze tylko mowi spokojnie potrafi powiedziec spokojnie czy szeptem nawet najgorsze slowo

Gość kasztelankaankaKAT
nie ma dowodow to niech cie ugryzie,staraj sie znalesc prace i wyprowadzic

ile masz lat? Jak Cie wywali, to zadzwon na policje, przyprowadza Cie do domu a jego poucza. Jestes zameldowana wiec moze sobie naskakac. A z tym szpitalem sie nie przejmuj, bo to nie tak hop siup. Powiedz mu ze za skladanie falszywych zeznan grozi kara

Gość moj ojciec to tyran
27 lat mam.

jesli naduywa alkoholu mozesz go podac na leczenie alkoholowe a jesli z tego powodu stosuje przemoc czy to fizyczna czy psychiczna cala procedura bedzie w trybie natychmiastowym. Jesli sie bedzie migal wywioza go do osrodka zamknietego

a co do strony prawnej: lamie wiele paragrafow, najlepiej nagraj go jak mowi, ze przekupil swiadkow. Mozesz ich ostrzec ze masz to nagrane i wspolpracujac z twoim ojcem sciagna na siebie klopoty.

Gość Tomek ||
Nie martw sie ojciec nic nie może zrobic jesli jesteś zameldowana w tym domu. ja mam podobną sytuację, tez straciłem pracę a ojciec jest na emeryturze i codziennie truje mi zycie. Szukam pracy ale obecnie cięzko z tym. Tak bym chciał się gdzieś wyprowadzić