Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleczka!

POMOCY;(;( JESTEM ZALAMANA

Polecane posty

Gość oleczka!

Dzien dobry. mam problem;( biore tabletki od roku... jestem w trakcie brania tabletek po miesiączce. wczoraj zauwazylam brazowy sluz na bieliźnie. Dzis natomiast boli mnie brzuch jak na okres i mam bardzo dużo tego brązowego?oco moze chodziC? prosze o pomoc. ;(

Gość lady_margarett
nie panikuj, czasem resztki krwi zmieszają sie ze śluzem i przez to wydaje się on brązowy. nie ma sie czym przejmowac. a w którym tyg brania tabletek jesteś?

Gość oleczka!
W 2...BOLI mnie brzuch jakbym miala miesiaczke;(

Gość lady_margarett
tez mam 21 lat, i też łykam i mogę ci tyle powiedziec ze na początku jak powiedziałam lekarzowi że mnie wogóle cos boli @ to on od razu zapisał inne tabletki bo te widocznie mam nieodpowiednie. ja bym na twoim miejscu sie tym nie przejmowała tylko poszła na pogadanke do gienia. i nie masz żadnych powodów żeby się czyms przejmowac. a tak wogóle to czego ty się boisz?

Gość oleczka!
własnie patrze,a normalnie krawie jak miesiączka? co ja mam robic;/

Też kiedyś dostałam w połowie opakowania dość silnego, kilkudniowego krwawienia. Poleciałam do gina i po prostu zmienił mi tabletki na trochę silniejsze.Teraz wszystko działa bez zarzutu ;)

Gość oleczka!
czyli wykluczyc ciąże?

Jeśli przyjmowałaś tabletki regularnie i niczym nie osłabiłaś ich działania, to raczej nie ma szans na ciążę. Zawsze możesz zrobić test, żeby się upewnić.

Gość oleczka!
test dzis zrobilam wyszedl negatywny..ale dlaczego ja mam okres a biore tabletki;(

pewnie są za słabe dla Ciebie i nie trzymają cyklu, idź do gina to Ci zapewne zmieni na takie z większą dawką hormonów

Gość oleczka!
ale..ja juz je rok biore:( i co nagle za slabe? :(( to napewno nie ciaza? panikuje starsznie;(

Moniak ma rację. Idź do lekarza, on Ci powie, co się dzieje. Ale ja również obstawiam, że są już po prostu dla Ciebie za słabe i nie trzymają Ci cyklu- nie wpływa to jednak na ich skuteczność antykoncepcyjną, więc chyba nie masz co tak panikować;)

Śmiem bardziej ufać wykwalifikowanym ludziom o wykształceniu medycznym niż anonimowym ludziom w internecie :P

Czyli wierzyć ulotce + forom medycznym ? Bo na forach medycznych lekarze piszą, że tabletki wzięte 1 dnia cyklu działaja natychmiast, tylko babki z samoś itp. mówią, że nie

oleczka - owszem, tabletki mogą być jakiś czas odpowiednie, a potem z czasem przestać wystarczać, były po prostu od początku źle dobrane i dlatego teraz nie trzymają cyklu, pewnie nie miałaś na początku badanego poziomu swoich własnych hormonów, poza tym na to może wpłynąć dużo rzeczy np. jeśli przytyłaś NieLubięNiedziel - przede wszystkim należy ufać lekarzowi i ulotce od leku, a nie ludziom z neta, ale w ulotce na pewno błędnych informacji nie będzie bo wyobrażasz sobie ile kobiet by zaszło w ciążę i pozwało o wielkie odszkodowania producenta tabsów? :P :D