Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłaMama28

Ile wydajcie na dziecko i ile dziecko ma lat?

Polecane posty

Gość gość
sama z ciekawości policzę :) 8 latek raz do roku: - książki 250 zł - rada rodziców + świetlica 50zł - kolonia 1600zł raz w miesiącu - szkoła 20zł / msc - obiady w szkole 30-40 zł /1,80/dzień - angielski 130 zł/msc - bajlandia - zabawy tematyczne 30zł / msc - urodziny kolegów max 50 zł / msc - ubrania/obuwie ok 200 zł / msc - kieszonkowe 30 zł/msc /ale ja nie kupuję słodyczy ani zabawek, Syn kupuje to z własnej kasy ;) - jedzenia w domu nie liczę, je z nami tylko spooro ;) - owoce - jak nie kupuję słodyczy to owoców mu nie żałuję i tu wychodzi nawet 100-120 zł/msc - wejściówki typu kino / lodowisko ok 20 zł/msc razem ok 600 - 750 zł / msc

Gość gość
"Jestem osobą w wieku 28 lat, i podejrzewam, że zbliża się wiek, w którym wypada mieć dziecko, bo dalej może być za późno." no jeśli jesteś taka głupia to szykuj się na większe wydatki, dziecko takiej ograniczonej idiotki, która robi je bo wypada będzie debilne ograniczone i tępe- zatem będzie wymagało specjalnej troski

Gość gość
syn 4 lata: - obiady w przedszkolu - ok 70zł/ mies - składki w przedszkolu - ok 50zł/rok - książeczki do przedszkola - 40 zł/rok - ubrania - ma pełną szafę a średnio kupuję za 30zł/mies, nowe dostaje na różne okazje od wszystkich więc mało czego nam brakuje - buty - 80 zł/ sezon (kalosze, śniegowce, zimowe, trampki, adidasy, sandały, lacze i paputki) - kosmetyki - używa naszych - zabawki - tylko na szczególne okazje - 50 zł/ okazja (święta, urodziny, dzień dziecka, mikołaj) - raz w roku coś większego - rower, trampolina itp - zawsze składamy się z kimś, zawsze dostaje w formie prezentu urodzinowego czy tym podobnego - wakacje - nocleg i wyżywienie za free ale tam niczego mu nie żałujemy. Jeździmy 2-3 razy w roku na tydzień. Uważam, że nie wydajemy dużo. zamykam się w 200zł/miesiąc plus 100 zł ekstra na lekarstwa jak choruje no i wydatki dodatkowe, kilka razy w roku.

Gość gość
wlasnie jestem w ciazy i jestem w szoku jakie kwoty wydajecie na dzieci wychodzi ze 1000zl kosztuje dziecko miesiacznie ... wiec skoro autorka pisala ze 2tys jej zostaje to dziecko pochlosnie tysiac zloty to zostanie tysiac na dwoje meza i autorke .... mieszkam za granica wiec koszty ja znacznie inne ale kupuja cala wyprawke do bobasa wogole tego nie odczulam i te tysiac zloty to ogromna suma uwazam na jedno dziecko ...