Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?Kiedymogę?

test ciążowy

Polecane posty

Gość ?Kiedymogę?

Dziś rano kochałam się z partnerem. Kiedy mogę zrobić test ciążowy żeby było wiadomo czy jestem w ciąży ? Pozdrawiam

Gość rozsan
witaj, tych tematów jest założona cała masa!!!... po pierwsze to były twoje dni płodne czy nie?? po drugie testy sikane najlepiej robić w dniu spodziewanej miesiączki, nico wcześniej można zrobić bete. po trzecie testy można robić niby 6 dni po zapłodnieniu czyli jest to już 2-3 tydzień ciązy , ale poczytaj dokładnie na czym polega zaplodnienie i ile to trwa,

Gość ?Kiedymogę?
Dziś po 13 zrobiłam test owulacyjny i druga kreseczka wyszła taka blada jak nieraz w testach ciążowych... Pytam tylko tak orientacyjnie :) Mniej więcej wiem kiedy trzeba zrobić test ale pytam żeby test mi wyszedł wiarygodny.

Gość 1234567890z
w dniu spodziewanej miesiaczki, lub( jesli nie wiesz kiedy byla miesiaczka ) ok 14 dni po stosunku.

Gość ?Kiedymogę?
W takim razie zrobię ok 14 dnia. Tylko problem polega na tym, że w każdą niedzielę robimy sobie z partnerem dzień dla siebie i pijemy alkohol. Codziennie również jeżdżę na rowerze, jak przyjeżdżają bratanicę to nieraz je również noszę na rękach - czy w takim razie mogło by to zaszkodzić w rozwijającej się ciąży ?

Gość a to nie jest
jeśli więc przypuszczasz że może z tego wyjść ciąża to poprostu sobie odpuść alkohol i całą resztę. Zachowuj się tak jakbyś już była w ciąży.

Gość ?Kiedymogę?
Alkohol owszem mogę sobie darować ale rowerem jeżdżę do pracy, więc raczej nie mogę z tego zrezygnować, z noszenia dzieci też mogę. A jazda na rowerze może zaszkodzić ?

Gość a to nie jest
a ile km jeździsz? bo jeśli nie dużo i jedziesz spokojnie bez forsowania to chyba jest ok?

Gość ?Kiedymogę?
Może ok 2 km nie wiem dokładnie. Raczej jadę spokojnie ale nasze Polskie drogi :/ każdy wie jak wyglądają ;)

Gość ?Kiedymogę?
up