Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przewrażliwiona89

Ciąża czy urojenie?

Polecane posty

Gość Przewrażliwiona89

Witam i proszę o pomoc, gdyż ja jestem niedoświadczona i mało się dotąd edukowałam w sprawach cyklu. Otóż tabletki antykoncepcyjne odstawiłam 10 kwietnia, dostałam normalnie krwawienie po odstawieniu. Miesiączkę miałam 5 maja, była bardziej obfita niż przy tabletkach i dłuższa. 11 i 12 maja kochałam się z mężem bez zabezpieczenia. To wg mnie 7-8 dni cyklu. Jaka jest możliwość ciąży? Jakie prawdopodobieństwo? I czy już mogę odczuwać objawy? Bo wydaje mi się, że częściej korzystam z toalety, w dodatku mam zgagę od kilku dni. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

Gość donate32
Boże drogi co za tępa strzała. Męża ma a nie ma pojęcia o współżyciu i antykoncepcji!!! Szok!

Gość o o o o o o o o o o
Zanim się wczujesz w objawy poczekaj jeszcze trochę i zrób test :)

Gość uhauha
owulacja naczęściej przypada w środku cyklu, ale biorąc pod uwagę fakt, że odstawiłaś tabletki anty. cykl mógł ulec zachwianiu i równie dobrze owulacja mogła wystąpić wcześniej, a więc możesz być w ciąży. Jednak aby się upewnić, odczekaj na przewidywany dzień wystąpienia miesiączki i zrób test ciążowy. Masz męża, więc ciąża to chyba nie tragedia :)

Gość Mama Nikodema
ja tak zaszłam w ciąże, po odstawieniu tabletek jest bardzo duze prawdopodobieństwo, ze się zachodzi, zrob test, bedziesz wiedziala, bo nikt tu niestety nie jest prorokiem ;)

Gość Przewrażliwiona89
"tępa strzała", fajne :) Dzięki za odpowiedzi :) Ja się po prostu nigdy nad tym nie zastanawiałam, na lekcjach biologii mieliśmy więcej godzin o ewolucji, niż owulacji ;) A teraz się zastanawiam, bo po pierwsze: palę (a fuj, wiem), po 2. podróżuję (co też nie jest zbyt dobre dla rozwijającego się płodu), a po.3 biorę preparat na odchudzanie, więc w razie w. chcę to zmienić i nie stwarzać zagrożeń dla Dziecka

Gość ameliana
przerwij to wszytko o czym pisalas, oprocz podrozy te chyba tak nie szkodza na wczesnym etapie ;)

Gość Przewrażliwiona
witam ponownie, okres nadal mi się spóźnia, test robiłam kilka dni temu, wczoraj byłam u gina, powiedział, że ani okresu, ani ciąży nie mogę wykluczyć. Nadal bolą mnie sutki, jajniki, mam mlecznobiały śluz ( a przed okresem było sucho zawsze), zgagę, nie chce mi się jeść i mam jakieś dziwne zmiany humoru- często płaczę... Może któraś z Was była w podobnej sytuacji? Odpowiedzcie mi, proszę...