Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darniunia

Rozcinanie blokady kół palnikiem

Polecane posty

Gość Darniunia

Źle zaparkowałam przed domem i straż miejska mi założyła blokadę kół :( Sama nie wiem kiedy, jak wróciłam z zakupów to blokada była założona. Mąż ma w garażu palnik acetylenowy i postanowił że mi jutro rano rozetnie tą blokadę :) Czy jak tak zrobimy to nie będzie żadnych problemów ? Chyba nie, bo w końcu oni tylko zakładają to gówno i sobie jadą dalej nie? :P Czy ktoś za was usuwał sobie sam to ścierwo z kół? Napiszcie o tym! :)

Gość czytalam o czyms takim
albo ogladalam w wiadomosciach - odpowiesz za kradziez i dostaniesz mandat

Gość Darniunia
Nie sądzę, oni to tylko chyba zakładają i dopiero jak się zadzwoni to za zdjęcie tego gówna biorą opłatę. A jak rozetnę sobie to na własną rękę to punkt dla mnie :P Jutro rano mój mąż rozetnie to palnikiem albo szlifierką, a potem zaniesie na skup złomu. Jeszcze na tym sobie zarobimy hehe :)

Gość kwartnik
wszystko można ale z ostrożna , przy cięciu stali palnikiem sporo dymu się narobi i opona może się zapalić , szlifierką kątową też można się pomęczyć ale będzie slychać cięcie stali i wielu widzów przybędzie na miejsce zdarzenia a może łatwiej zdobyć klucz do blokady ? tylko że , gdy strażnicy zakładają blokadę to robią fotki do archiwum z numerem rejestracyjnym auta , więc gdy usuniesz blokadę to może sprawa zakończyć się w Sądzie :)

Gość Darniunia
Eeee tam, może i robią fotki, ale jak nie zgłoszę się po klucz to zapewne uznają że olałam sprawę i zostawiłam blokadę sobie. Jeśli przetnę oponę to trudno, niedaleko mnie warsztat ma mój kolega - wulkanizator. Założy mi nową oponę bez problemu :)

Gość Jasnowidz Bimbałek
Oni zakładają blokadę i na dowód obfotografowują samochód. Za zdjęcie blokady jest spora kara i kłopoty.

Gość kwartnik
pytanie czy warto inwestować w nową oponę ok. 180 zł. ? cięcie palnikiem i gazy to też są koszty , tak albo inaczej 300 zł. do wyrzucenia

Gość Darniunia
No ale jak zaniosę to żelastwo na złom to trochę mi się zwróci. Mąż ma wszystko w garażu: palnik, szlifierkę kątową, zapasową oponę również :P

Gość kwartnik
spróbuj :) temat dla młodych prawników , już zapewne czekają na finał

Gość haha lol
za złom dostaniesz 5 zł :o