Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Love

dajcie mi przepis na dobry biszkopt! prosze

Polecane posty

jw.. ostatnio robilam i wyszedl rewelacyjny tyle ze zapomialam co tam dawalam :D i nie moge go znalesc w internecie w sumie przepisu nie musicie tylko skladniki

Gość ia ubijam 5 białek
oddzielnie żółtka i 6 łyzek od zupy cukru, łyzeczka proszku i 6 łyżek maki

to zależy o jaki duży biszkopt chodzi? ja robiąc biszkopt na tort piekę go w prodiżu : 1. 3 jaja 2. pół szklanki mąki zwykłej 3. pół szklanki mąki ziemniaczanej 4. pół szklanki cukru 5. łyżeczka proszku do pieczenia.

Gość ia ubijam 5 białek
pewnie, albo cytrynowy , co tam wolisz

bo to jest tak, w zasadzie to sama sobie wymyslilam jak bedzie ciasto wygladac, wlasnie skonczylam robic mus truskawkowy i czekam az zgestnieje ( jest w lodowce ) jezeli o spod chodzi, no wlasnie.. chce aby wyszedl mi ten biszkopt dosyc wysoki z tego wzgledu ze mam zamiar wydrazyc ciasto i do srodka przelozyc ten mus, cos ala kopiec kreta

Gość ia ubijam 5 białek
mozna ale to juz plackowate bardziej wyjdzie troszkę , cięższe ciasto.Lady zrób musik , krem waniliowy , albo bitą smietane 9śniezke i bedzie git)

zaciekawiona dziekuje, to teraz mi powiedz czy te 3 jajka to nie za malo tak mi sie wydaje ze chyba nawet robilam tylko z 2jaj, ale nie jestem pewna no nic dziekuje za rady, biore sie do roboty :)

mus juz mam zrobiony :) teraz tylko brakuje mi biszkoptu :) ok lece :)

Gość nmmnmnbbnm
4 jaja, pol szkl cukru, pol szkl maki pszennej, pol szkl maki ziemniaczanej, plaska lyzeczka proszku do pieczenie

Gość nmmnmnbbnm
*1 szkl cukru

Gość lesserrówna
zawsze mi wychodzi: 3 jaja 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszu do pieczenia 1/2 roztopionej maqraryny 2 szkl mąki do pieczenia WAŻNE: najpierw rozbijamy białka z cukrem na sztywno, potem dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem przesianą i na końcu margarynę roztopioną - zawsze wyrośnie:)

dodalam jeszcze 2 lyzki wody gazowanej, rosnie rosnie jak na drozdzach byle nie opadnie :D