Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giermek z klasomm

dlaczego w Polsce cena sa jak na zachodzie europy a zarobki

Polecane posty

Gość dopiero będzie
"wesoło" jak przekdziemy na euro... Nasze wypłaty przeliczone-sam miód.

Gość wiochapl
faktycznie będzie wesoło aż ludzie z biedy będą piszczeć Niemcy Czechy Słowacja ceny poszły w górę

Gość wątpiący
Sprawa prosta: bo się na to Polacy zgadzają, jak ,,biznesmen'' nie będzie miał kogo zatrudnić , to nie kupi kolejnego merca, synowi beemki , tylko dołoży ludziom do pensji..syn pracował ,,na państwowym'' (ministerstwo XX) na etacie (perspektywy żadne w realnym czasie) potem w kilku zakładach prywatnych (odszedł z ostatniej prywatnej roboty , gdy szef zażądał wykonania kolejnej roboty w sobotę/niedzielę mówiąc ,,szefie, w sobotę to ja z ojcem mogę na tarasie wypić flaszkę za pomyślność firmy a nie tyrać za darmo''....), założył firmę instalacyjną (tu dopiero są cyrki, przetargi to już cuda, cuda....) potem robota w Danii, Szwecji, Norwegii (projektowanie i montaż szaf sterowniczych), wrócił na moment do kraju, ożenił się ze wspaniała dziewczyną, synowa urodziła niedawno wnuka , za miesiąc leci do męża do Norwegii (też lecę, fladry na wędkę ładnie biorą, potem dorsze, żona przyleci w sierpniu...). Chciałem zatrzymać synową w kraju: tato podaj jeden argument abym została, tam zasiłek na dzieciaka taki, jak moja pensja na pełnym etacie w ZUS. Wiem, że syn i synowa (oboje po studiach) nigdy, przynajmniej przed emeryturą , nie wrócą do kraju, syn nie chce tyrać na kawalerkę dwadzieścia lat, POPIERAM.