Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bozena mamaaa

Chodzę do dwóch logopedów z NFZ, czy sa jakies konsekwencje gdy to wyjdzie na

Polecane posty

Gość bozena mamaaa

.. na jaw? Ciezko o czeste wizyty u logopedów, a wizyta raz na 2 tyg po godzinie to zdecydowanie za malo by pomóc mojemu dziecku, wiec chodzimy do dwóch roznych państwowo. Takim sposobem córcia robi duze postepy gdyz ma stala i czesta opieke dwuch swietnych logopedów. Jak jest u Was z terminami wizyt, chodzi mi o panstwowe wizyty.dzieki,.

Gość bozena mamaaa
a czemu mam placic skoro moge korzystac za darmo z logopedów, wierz mi ze dokladnie ci sami siedza tez w prywatnych gabinetach i ich jakosc "uslug" sie niczym nie rozni.. poza oczywiscie tą stówką zostawiona gdy sie idzie prywatnie.

Gość demo-k-racja!!!!!!
jak cie NFZ dorwie, to bedziesz musiala zwrocic koszty:O

Gość bozena mamaaa
a moze podepszesz sie jakas ustawa nfz o swiadczeniu usług ? hmmm

Gość bozena mamaaa
ehheheeh :D :D

Gość katarina1155
Ja też chodze z dzieckiem do dwóch poradni na ubezpieczenie z NFZ i nikt nie robi problemu.

Gość bozena mamaaa
katarina dzieki za odpowiedz, ale sa to dokadnie te same poradnie o tej samej specjalizacji? jeden lekarz z jednej wie ze chodzisz do innej i na odwrót, czy poprostu sobie chodzisz i myslisz ze jest ok a poprostu to sie jeszcze nie wydalo? i czy Twoje poradnie wymagaja skierowania od rodzinnego?

Gość babuszka....
jesli wyjdzie i bys miala jakis problem, to klam, ze nie wiedzialas, ze tak nie mozesz, bron sie nieznajomoscia jezyka itp. ja tez mam dziecko i jest tak jaki piszesz - ci sami lekarze lecza prywatnie i na nhs. trzymaj sie tego, co masz rekami i nogami, bo specjalisci tutaj (jesli sie juz do nich trafi) sa dobrzy. ja lecze tez mojego malucha - jesl alergikiem i jestem bardzo zadowolona z testow, dietetykow, alergologa, przepisywanego mleka itp, choc troche mnie to wysilku kosztowalo, zeby robic to na nhs. wczesniej robilam prywatnie, ale od 9 miesiaca mamy opieke juz przez nhs, kiedy to udowodnilam, ze dziecko naprawde ma powazna alergie.

Gość katarina1155
Obie poradnie są w sumie takie same dla osób z wada słuchu. co dwa tygodnie mamy zajęcia w każdej poradni u logopedy. w sumie to się tak zazębia, że zajęcia są raz w tygodniu. Jedni wiedza o drugich, ale musiałam miec skierowanie od lekarza rodzinnego.

Gość co????
nieznajomoscią języka? "jesli wyjdzie i bys miala jakis problem, to klam, ze nie wiedzialas, ze tak nie mozesz, bron sie nieznajomoscia jezyka itp" ???

Gość bozena mamaaa
katarina i rodzinny bez problemu 2 skierowania Ci wsytawil? hmm a z tą nieznajomoscia jezyka to chyba chodzio o nieznajomosc jezyka "ustawowego"

Gość bozena mamaaa
babuszko ale ja na NFZ robie a nie na NHS, ale i tyak dzieki za dobre słowa :) a ile musialas sie nachodzic by na NHS cos pozałatwiac i jak?

Gość bozena mamaaa
babuszko i przez 9mies nie dostawalas recepty na refundoane mleko? sama je kupwalas?

Gość jola pommm55
Nic sie nie martw, na dobra sparwe i do pięciu mozesz chodzic, nfz nie bawi sie w sprawdzanie.

korzystasz za darmo fakt-ale przez ciebie inne dziecko stoi w kolejce,jesli jestes TAKA SPECJALISTKĄ I STWIERDZASZ ZE TYLE CZASU CO 2 TYG TO MAŁO TO SAMA SIE ZABIERZ ZA POMOC SWOJEMU DZIECKU A NIE ODBIERAJ SZANSY NA "LECZENIE" INNEMU,IDZ PRYWATNIE PO TO SA PRYWATNI LEKARZE,BO BYWAJĄ TAKIE SYTUACJE W KTÓRYCH NIE MA MOZLIWOSCI PRZEZ NFZ ALE WYDAJE MI SIE ZE NIE BEDZIE KONSEKWENCJI

Gość hahahahahaha.........
[zgłoś do usunięcia]babuszka.... jesli wyjdzie i bys miala jakis problem, to klam, ze nie wiedzialas, ze tak nie mozesz, bron sie nieznajomoscia jezyka itp. Ta kretynka nawet po polsku nie umie czytac :D:D:D:D:D:D

Gość jola pommm55
selenika nie moze tylko napewno konsekwencji nie bedzie .. ma prawo chodzic tyle ile moze.. i czemu ma sie innym dzieckiem przejmowac, wiadomo ze swoje bedzie "pchac" na nfz miejsca a nie wydawac prywatnie skoro tego samego lekarza za damo moze miec to po co mu placic :)

Gość Konsekwencji pewnie żadnych
nie będzie, ale spotkanie z logopedą to powinien być jedynie dodatek. Lekarz kontroluje postępy dziecka i daje wskazówki na przyszłość. Głowna praca spoczywać powinna na rodzicu i jego codziennej pracy z dzieckiem. Nie chce Ci się trochę z dzieckiem poćwiczyć? :O

Gość jola drutowicz 31
a skad wiesz ze autorka nie cwiczy z dzieckiem? ale chyba lepiej im wiecej dziecko zobaczy specjaliste. jesnak studia w tymkieruynku cos wiecej znacza niz to co rodzic jest w stanie prezekazac. wiec skoncz z tym smiesznymtekstem ze nie chce sie jej cwiczyc :) to moze raz na pol roku powinna isc? od tego jest logopeda by cwiczyl z dzieckiem za to mu placa- prostec :) ale leoiej mowic ze matce sie nie chce.. no talk ta godzina spedzona u logopedy wiecej az tak bardzo cie boli? coo twoje dziecko czeka i czeka w kolejce i tak sie wkurzasz haha :)

Gość typowe polaczkowe
podejście-byle mi było dobrze,inni niech ze swoimi dzieciurami czekają podwójnie,moje tylko mojemu dzieciątku się należy

Gość jola drutowicz 31
oczywiste jest to ze dla kazdej mamy jej dziecko jest najwazniejsze a jak inne matki-sieroty zakombinowac to niech siedza i zazdroszcze i wyja heh :)

Gość jola drutowicz 31
*zakombinowac nie umią

Gość typowe polaczkowe
*zakombinowac nie umią------o tym właśnie mowa,typowym,polaczkowym zakąbinowaniu co to nie każdy se tak potrafi,tylko mądre mamusie.Gdyby wszyscy byli ciut uczciwsi w polaczkowie to ten kraj by inaczej wyglądał

Gość jola drutowicz 31
no o tym mowa. o tym jak slusznie zauwazylas... jak nie zakombinujesz to bedziesz siedziec i plakac i czekac na temin 3 miesiace.. a rozówj dziecka stoi w miejscu. takich durnych mamus mi nie szkoda.

Gość typowe polaczkowe
druga "ważna" cecha polaczka- AAAAtak!!-ktoś ma inne zdanie przecież. Oj jolu drutowicz -chyba nieprzypadkowe to twoje "imię"

Gość jola drutowicz 31
a ja cos Ci robie ze masz inne zdanie, piszemy poprostu

Gość nie musisz być w ciązy
jaki lgoopeda na NFZ przyjmuje godzine????????????? chyba ściemniasz! bo takich nie ma!

Gość typowe polaczkowe
pisanie ze jestem durną mamusią nie jest pisaniem po prostu-według mnie to wredne, moje dziecko jest juz spore ,ale miało fantastyczne dzieciństwo właśnie dzięki temu że durną mamusią nigdy nie byłam i zawsze rozwijało się ponad przeciętną

Gość jola drutowicz 31
a co ma do tego twoja durnota jak to mówisz do tego jakie masz dziecko? jedne dzieci sa zdolniejsze inaczej sie rozwijaja i czemu sobie przypisujesz te "{zaslugi??

Gość jola drutowicz 31
apropo wuzyt na nfz u logopedy to trwa ona 45min a wiec jest to umowana godzina.