Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika_olsz

jak odzyskać dziecko z adopcji?

Polecane posty

Gość monika_olsz

Dziewczyny mam problem:( Opiszę po kolei: zaszłam w ciążę i urodziłam dziecko w wieku 16 lat, mieszkalam z mamą, ojciec nas zostawił, mama nie pracowała i miałyśmy naprawdę cieżko finansowo. Ktoś nam doradził żebym podała że ojciec nieznany, zrzekła się praw rodzicielskich i oddała dziecko do adopcji swojej mamie. Tak zrobiłyśmy, dzięki temu mama co miesiąc zaczęła dostawać około 900zł. Teraz sytuacja się zmieniła-jestem dorosła, od jakiegoś czasu pracuje, mam stały dochód i pewną posadę i chciałabym oficjalnie odzyskać moją córcię... Jak mam to zrobić?proszę o jakąś poradę

Nie wymyslaj. Przy adopcji nie dostaje sie ani grosza. To nie rodzina zastepcza. Nie wiesz o czym piszesz, znaczy - prowo.

Gość vbjhkjk
jasne ze sie dostaje. Zasiłek dla rodzin zastępczych... poczytaj a potem komentuj

Gość monika_olsz
Dziewczyny nie chodzi mi o kłótnie, jeśli ktoś potrafi napisać coś na temat to będę wdzięczna

Rodzina zastepcza to nie adopcja. Dziala na zupelnie innych zasadach. A tu, cytuje: "(...) zrzekla sie praw rodzicielskich i oddala dziecko do adopcji." Doinformuj sie nim zaczniesz krytykowac.

Gość dzoana i justina
a twoja corka wie, ze jest twoim dzieckiem? bo chyba byla wychowywana oficjalnie jako twoja siostra? nie burz dziecku porzadku i swiata.

Gość dzoana i justina
a niby z czego matka autorki miala utrzymac dziecko skoro nie pracowala? dostala zasilek-proste.

Aby adoptowac dziecko musisz wykazac sie dochodem, ktory pozwoli na utrzymanie dziecka. musisz miec odpowiednie warunki mieszkaniowe i wiele innych wymagan trzeba spelnic. Tak sie akurat sklada, ze wiem o czym mowie. :)

Gość monika_olsz
jest to zasiłek w ramach opieki nad dzieckiem dla rodzin zastępczych. Jeśli rodzina zast. jest spokrewniona z dzieckiem (tak jak w moim przypadku) to zasiłek jest to kwota niecałe 660zł do tego zasiłek rodzinny około 60zł i alimenty od państwa (ojciec nieznany) 170zł wie że jest moją córką ale nie chce żeby kiedyś dowiedziała się że zrzekłam się praw rodzicielskich, chciałabym być oficjalnie jej matką w papierach

Gość ma.sa.kraaaaaaa
Jestes okrutna. Zostawiłaś swoje dziecko. Ktoś inny je wychowuje, troszczy się, zapewne bardzo kocha..a Ty chcesz dzieciatko spowrotem. Jesteś egoistką. Okrutna egoistką.

Gość gość
Najlepiej skontaktuj się z ośrodkiem adopcyjne oni bardzo dużo Ci pomogą. Rozumiem Cie i bardzo się cieszę że chcesz odzyskać córeczkę