Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ypsolon

wiem, że nie lubicie trudnych tematów ale może ktoś odpisze

Polecane posty

Gość ypsolon

napisałem maila do pana Burmistrza pewnej miejscowości i Gminy zapytanie miesiąc temu i przesłałem fotografie stanu bieżącego i do tej pory nie otrzyłałem żadnej odpowiedzi od Burmistrza a wiem, że mój mail ta Gmina otrzymała. sprawa polega na tym, że w połowie maja ubiegłego roku , gdy wczesną wiosną zaczęły się ulewy i deszcz lał prawie bez końca własnym staraniem i pracą wyczyściłem rów odwadniający przy drodze i gałęzie, śmieci , puszki oraz butelki usunąłem aby ten rów odwadniający był czysty i drożny i nagle przyszła ogromna woda i ten rów odwadniający deszczówkę zamięnił się w rzekę , tak myślę że dzięki oczyszczeniu rowu to woda nie zalała mojego domu a na wiosnę tego roku JAKAŚ firma wycięła ogromne drzewo przy tym rowie odwadniającym i ten rów zasypali, czyli zniszczyli moją pracę i nie ma winnych , na moje zapytanie do Gminy brak odpowiedzi , nawet nie mam odpowiedzi , czy pień tego drzewa usunąć na własny koszt , patowa sytuacja , nie wiem co dalej, gdy przyjdzie 'wielka woda' to teraz domu nie obronię , czy czekać ?

Gość Armani Code
mysle, ze takowego mila wyslales do zlej osoby. owszem, burmistrz niby burmistrz ale wiadomo. na Twoim miejscu napisalabym takowe pismo na papierze, dolaczyla zdjecia i zaniosla do biura podawczego urzedu gimny jesli takowe biuro maja. jesli nie to do sekretariatu gdzie powinni udzielic Ci informacji, gdzie je zaniesc (wydaje mi sie, ze bedzie to wydzial ochrony srodowiska ale reki nie dam sobie uciac). jak bedziesz skladal takowe pismo to popros o potwierdzenie jego zlozenia i zapytaj sie ile maja czasu na odpowiedz.

Gość ypsolon
dzięki za odpowiedź, czy uważacie że sekretariat Burmistrza wsztrzymuje te informacje aby Burmistrza nie denerwować ? czy sekretariat Burmistrza ma 30 dni na odpowiedź i czy sekretariat na maile ma obowiązek odpisywać ? zapisać się na rozmowę do Burmistrza ?

Gość bgjkbh
tak, na pewno wsztrzymuje

Gość Armani Code
nie wiem jak jest u Ciebie w gminie i kto przejmuje maila do burmistrza. i nie, na maile nie maja obowiazku odpowiadac i zazwyczja nie odpowiadaja jesli sie nie podpisales i nie podales adresu zamieszkania. a na rozmowe z burmistrzem mozesz sie umowic i w momencie umawiania sie zostaw tez pismo w odpowiednim wydziale gminy. na spotkanie z burmistrzem mozesz takowe pismo tez zabrac

Gość ypsolon
dzięki Armani Code :)

Gość kamilla1005
Dam jedną, sprawdzoną radę: udaj się tam osobiście!!! Drogą elektroniczną niczego nie załatwisz! Im się nie chce odpowiadać na "niewygodne" wiadomości... ot, cała Polska :)

Gość Armani Code
no problemo mama w gminie ;) na tzw. 'stanowisku' ;)

Gość grgvtr
to zamiast do mamy na tzw stanowisku się zgłosić to ty rady na kobiecym forum szukasz?!:O

Gość Armani Code
polecam czytac ze zrozumieniem i odrozniac zalozyciela temat od osob na niego odpowiadajacych eh, ta polska edukacja w zakresie czytania...