Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda wiekiem mama

atopowe zapalenie skory

Polecane posty

Gość młoda wiekiem mama

mam prosbe czy mozecie mi powiedziec jak objawia sie atz u małego dziecka - czy moga to byc zmiany na paluszkach dłoni i stopek w postaci wypryskow jak to sie leczy , pediatra zalecił wizyte u dermatologa ale doktorka jest dopiero za 2 tyg i trochu sie tym martwie moze sa tu mamy ktore miały z tym stycznosc dziekuje serdecznie

dokładnie to są typowe objawy...szorstkie plamki. STOSOWAŁAŚ KREM SPECJALNY emolium???? u mnie pomógł, tylko nie wiem czy objawy są zaawansowane???

Gość młoda wiekiem mama
to sa takie wypryski wypelnione plynen blisko siebie tworza taki wzgorek zmiany pojawiły sie 3 tyg temu ale były b. niewielkie pojedyncze teraz jest tego wiecej przy pierwszej wizycie pediatra zaleciła masc ze sterydami trochu pomogło złuszczyło sie ale skorka jest taka wysuszona a dzis lekarz powiedział ze mi nie pomoze i musze isc do dermatologa - czy to jest cos groznego i da sie wyleczyc jestem mloda mama wiekiem trochu sie przeraziłam moze przesadzam .

nie masz co się stresować...to częsta dolegliwość maluszków, niestety troszkę uciążliwa i nie wyglądająca fajnie. Dermatolog na pewno coś zaleci i złagodzi objawy. Kup sobie emolium Krem specjalny smaruj często, na pewno nie zaszkodzi, ale złagodzi. Krem ze sterydami mozna stosować góra 2 razy dziennie, a ten krem ile wlezie.

Gość młoda wiekiem mama
czym mam to smarowac do czasu wizyty u dermatologa czy mam cos stosowac do kapieli -

Gość młoda wiekiem mama
agaczar dziekuje a da sie to wyleczyc i czy dziecko ma miec jakas diete cos wyeliminowac - dodam ze moja cora ma 2 lata nigdy wczesniej nie miała takich objawów wiec to juz nie taki maluszek niestety u mnie w rodzinie nikt nie ma juz maluchow i nie mam sie kogo poradzic

podstawowa sprawa to nawilżanie skóry- TYLKO NIE NATŁUSZCZANIE OLIWKĄ!!! Dermatolog przypisze ci coś na receptę, wg mnie tak jak pisałam wczesniej kup sobie produkty EMOLIUM, ja uzywam...mój synek ma 20 miesiecy i jest spoko, skórka ładna, a też jakiś czas jechałam na sterydach. Na atopowe zapalenie skóry ma wpływ min Klimat, powietrze, temperatura Zanieczyszczenie środowiska; Alergeny pokarmowe, jajka, orzechy, soja, ryby Alergeny z powietrza: kurz, pyłki roślin Sytuacje stresowe Nawilżaj to jak najmocniej, bo maluszka na pewno to swędzi i się denerwuje

Zwalczanie suchości skóry jest jednym z głównych elementów leczenia. Służą do tego preparaty nawilżające i natłuszczające tzw. EMOLIENTY. FIRMA EMOLUM JEST SPOKO PRODUKTY ZNAJDZIESZ W APTECE LUB NA ALLEGRO

Gość młoda wiekiem mama
bardzo dziekuje za porade w takim razie kupimy juz cos dzisiaj z poczatku myslalam ze to moze jakas drozdzyca grzybica stop ale skad u takiego małego dziecka , wymieniłam wszystkie skarpetki , kupiłam nowe buciki skorzane takie na dwór i nic to nie dało

Gość agula8
przyczyna AZS może być alergia, ja skupiłabym się nie tylko na leczeniu skóry-tylko objawu ale na poszukiwaniu alergenu czyli przyczyny alergii, może mała cos zjadła uczulającego-truskawki, czereśnie-może coś pryskanego? uczulać mogą też pyłki kurz, zwierzęta. Myślę że powinnas iśc też do alergologa i rozważyć testy skórne żeby ewentulnie wytypować alergen. Co do smarowania i kąpieli to u nas pomagało Oilatum, czy Emolium i maści robione na recetę do tego probiotyk Latopic-unikałam sterydów, bo działają szybko ale mają wiele skutków ubocznych.