Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basterr

Proszę o radę z psem

Polecane posty

Gość Basterr

Witam ,boję się wychodzić z moim psem na spacery przez sąsiadów. Jeden ma wielkiego rottweilera ,a drugi kupił sobie niedawno amstaffa. Są to ludzie nieodpowiedzialni po odsiadkach w więzieniu (wiek 25-30lat) ,prowadzają psy bez kagańca czasem bez smyczy. Ja mojego wyprowadzam zawsze na smyczy i staram się unikać kontaktów z innymi psami ponieważ wiem, że mój jest agresywny w stosunku do innych zwierząt. Niedawno mój pies został zaatakowany przez rottweilera sąsiada na szczęście nic się nie stało. Wczoraj chłopak od amstaffa puszczał go luzem pod moja klatką, a gdy zwróciłam mu uwagę zaczął się tylko śmiać. Co ja mam z tym zrobić? rodzice się boją tamtych sąsiadów i i chcą oddać mojego psa (ma 6lat) szkoda mi go oddawać przez jakiś debili...

Gość ndjndjas nbjsafas
Zadzwoń na straż miejską

Gość Basterr
dzwoniłam i nic to nie dało. Powiedzieli tylko tamci sąsiedzi żebym lepiej uważała.

Gość adsffdggfhfh
Jak się boisz to nic nie zrobisz.

Gość ndjndjas nbjsafas
Zadzwoń jeszcze raz. I dzwon do skutku. Poza tym na osiedlach jest obowiązek prowadzenia psa na smyczy.

Gość rtygyy
miałam podobny przypadek,zgłosiłam na policję - facetowi wlepili 200 zł kary . nie mów mi że nie skutkuje

Gość takamaradaaaaaa
masz głupich rodziców

Gość Basterr
No boję bo jeden siedział za rozboje a drugi nie pamiętam za co

Gość bunia z zaskronca
oddac 6cio letniego psa przez sąsiadów????że niby kurwa co ???

Gość adsffdggfhfh
I co to za Straż Miejska? Takie psy nie mają prawa biegać bez kagańca i smyczy.

Gość Basterr
rtyg.. dostał jeden mandat. To nic nie dało. Dalej chodzą jak chcą. Moja matka się boi ,że okna nam wybiją.

Gość adsffdggfhfh
No to albo się boisz, albo działasz. Tu już nawet nie chodzi o to, że ty z psem nie możesz przejść, ale te psy mogą się rzucić na każdego. Nie tylko ty powinnaś interweniować.

Gość Basterr
bunia bo ja nie chce patrzeć ani moi rodzice jak amstaff zagryza mojego psa przez jakiegoś debila co go nie pilnuje. I przy okazji mnie pogryzie

Gość adsffdggfhfh
Co sąsiedzi na to?

Gość ndjndjas nbjsafas
Dzwoń na straż miejską za każdym razem. A straż nie ma prawa mówić im kto zadzwonił. Ja bym dzwoniła do oporu. Już wam wybiją okna, no prosze cię.

Gość Basterr
adsffdggfhfh u mnie na osiedlu robią co chcą , chleja ,ćpaja , palą ,drą ryje i kazdy się boi zainterweniować, a wiem ,że ten rottweiler juz na jakies dziecko się rzucił tylko ojciec nie zgłosił nigdzie

ja mam gaz pieprzowy odkąd mi na wakacjach psa zaatakowało bydle biegające bez właściciela. Jak sytuacja się powtórzy to gazem po ryju i niech się właściciel martwi.

Gość bunia z zaskronca
owszem gaz dziala ,sprawdzalam.mysle ze jest logiczne wyjscie z takiej sytuacji i na pewno nie jest nim oddanie najlepszego przyjaciela

Gość zalezy ile piwa wypijecie
ale wy trzepaki jesteście nagrajcie wyczyny sąsiadów komórką czy aparatem, zgłoscie oficjalną skargę na policję Jak taki fiut po odsiadce będzie miał w perspektywie powrót do pierdla to mu rura zmięknie. Oni sa tylko odważni wobec kobiet i dzieci, a na komendzie to płaczą i przepraszają

Gość Basterr
Nosze ze sobą trzy gazy przeciw psom czyli te silniejsze niż pieprzowe juz 2x ich używałam. Problem polega tu ,że ja sie boję ,że np mój ojciec wyjdzie z psem o 6 na dwór ,a jacyś debile go napadną za to ,że dzwonimy na straż miejską i ich zgłaszamy. Nie ukrywajmy w Polsce prawo każe porządnych obywateli ,a nie tych przestępców ;/

Gość Basterr
ogólnie ciekawi mnie czy bylibyście tacy cwani jakbyście stali na przeciwko takiego kolesia po kryminale ,koks , tatoo ,łysy dresik każdy jest cwany jak to nie jego problem..

Gość prawo nie każe
tylko karze :P A z tym że porządnych ludzi, a broni przestępców to nieprawda - taki fałszywy obraz sytuacji wykreowały media na podstawie kilku historii i to sprzed ładnych paru lat Zresztą poczytajcie o tzw. obronie koniecznej :)

Gość Basterr
Nie dość ,że przyjeżdżają po godzinie od zawiadomienia ich o incydencie to jeszcze tylko pogadają i jadą z powrotem, a później znów jest to samo. Nie wiem w jakich wy krajach żyjecie bo w Polsce jest jeden wielki syf względem prawa obywateli

Gość Basterr
:(