Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość centymii

glukoza

Polecane posty

Gość centymii

o co chodzi dokladnie z tymi badaniami na poziom cukru?musze wypic glukoze tak? cos mi ginekolog mówił ale to bylo miesiac temu i niewiele pamietam;)

Gość centymii
nie wiem teraz czy wypijam roztwór i jade po godzinie na badanie czy robie badanie od razu pow ypiciu i powtarzam za godzine?

Gość centymii
czy ktoś mógłby się wypowiedzieć?

Gość oj nie no!!!
ja pierdole,nastepna co jej google zdechlo.....ogarnijcie sie kretynki!!!! masz tępa dziwko, czytaj...!!! http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,2095982.html

Grunt to życzliwa pomoc, same bydło na tej kafe siedzi. Ja miałam tak, poszłam do przychodni na czczo, tam pani pobrała mi krew, potem rozrobili mi glukozę z wodą (glukozę kupujesz sobie sama w aptece), wypiłam i po 2 godzinach miałam ponownie pobieraną krew. Zależy od lekarza, jedni dają dawkę 50 g i pobieranie krwi po godzinie od wypicia, a inni 75 g i dwie godz. od wypicia. Również jedni chcą aby krew była pobrana przed wypiciem i po a inni tylko jedno pobranie po wypiciu więc można sobie wypić w domu i po odpowiednim czasie pójść na pobranie. Jest to do przeżycia, ale mnie akurat zemdliło po tym. Dopytaj się lekarza, bo glukozę robi się chyba w określonych tygodniach ciąży.